Pellavina White Coffee

Sabtu, 31 Mei 2014

Jom cuba UMMA LACTO

Ramai yg dah minum dan puashati. InsyaAllah berbaloi =) =)

sms/whatsapp "umma lacto" ke 01126093727 



PRODUK HARUM MALAM


Harum Malam diformulasi dengan ekstrak ros yang sememangnya bagus untuk menangani bau badan. Harum Malam ni sebenarnya supplement khusus untuk kaum wanita. Supplement yang dapat membantu menyihatkan dan mencegah bau badan. Bukan itu saja, malah dapat merawat masalah seperti keputihan, gatal² vagina, mengetatkan vagina, hilang hanyir haid dan lain² lagi.

Kandungan :
Ekstrak Ros, Sirih, Buah Tin, Kismis, Madu, Goji, Limau Purut, Kayu Serapat, Buah Delima, Manjakani, Pueraria Lobata, Pueraria Mirifica




**BERSIN**


Rahsia kenapa kita perlu sebut "Alhamdulillah" selepas bersin

Manusia bersin dengan kelajuan 100 kilometer sejam. Jika anda bersin dengan kuat mungkin akan memecahkan bahagian tulang rusuk anda.
Jika anda cuba untuk menghentikan bersin yang tiba-tiba keluar ia membawa kepada pembalikan darah di leher atau kepala dan mungkin boleh membawa kepada mati .
Untuk maklumat anda, semasa bersin juga semua organ-organ pernafasan, penghadaman tubuh, kencing dan termasuk jantung terhenti.
Dengan kuasa & perlindungan daripada Allah,kita selamat selepas bersin ,Allah lindungi kita seolah-olah tiada apa yang berlaku.
Jadi kita patut bersyukur dan memuji Allah, mengucapkan terima kasih (Alhamdulillah) kepada Allah kerana memelihara kita.


TAMBAHKAN KUALITI DAN KUANTITI SUSU IBU!!!


MINUM SUSU UMMA LACTO!!!!
BELI 2 DAPAT 1 PERCUMA!!!!

KANDUNGAN UMMA LACTO

Dirumus dari 19 bahan semulajadi yang berkhasiat seperti 
susu kambing, susu skim, kurma, habatusauda, madu, extrak halia, alfafa, kismis, halba, beras perang, stevia, spirulina, manna(gam arab), serbuk soya, extrak bawang putih, fruktosa, serbuk protien dan fibre dari buah-buahan.

KHASIAT UMMA LACTO

*Menambah kualiti dan kuantiti susu ibu
*Mengelakkan sembelit
*Memberi rasa kenyang dan bertenaga pada ibu
*Membuang angin
*Mengurangkan paras kolesterol dalam badan
*Membantu membekalkan kalsium dan menguatkan tulang ibu selepas bersalin dan banyak lagi khasiatnya.


sms/whatsapp "umma lacto" ke 01126093727


Jumaat, 30 Mei 2014

Bila berlaku KRISIS RUMAH TANGGA

 di mana si isteri dipersalahkan seperti :-
Tak jaga kecantikan
Masak tak sedap
Tak pandai masak
Bersepah malas mengemas
Asyik nak balik rumah dia je
Badan membesar jadi gemuk tak cantik
Pemalas
Malah kadang2 ada yg faktornya si Isteri curang ...
Pernahkah kamu terfikikir wahai lelaki sepanjang usia perkahwinan kamu itu .. :-
Adakah kamu menjaga isteri kamu sebaik mungkin
Makan pakaianya kamu berikan secukupnya tak?
Keinginan seksual isterimu kamu puaskan ke tak?
Jika tak pernahkah kamu beruaha untuk berubat dsbg?
Bila dia perlukan teman berbual kamu ada disisi tak?
Masa dia lahirkan anak kamu temankan dia kat hospital tak?
Kamu azan dan qamat anak2 yg dia lahirkan tak?
Kamu berjaga malam buatkan susu tak masa baby tu menangis malam2 masa dia dlm pantang tak?
Kamu imamkan solat berjemaah dengan dia tak?
Kamu kejut dia solat tahajud malam2 tak?
Kamu bawak dia ke masjid dengar majls ilmu tak?
Kamu bawak dia ke masjid solat tarawikh bulan puasa sama2 tak?
Kamu bawak dia pergi umrah dan haji tak?
Kamu ajak dia sama2 bersedekah bantu orang miskin tak?
Kamu isi dada isteri kamu dengan iman dan taqwa tak?
Kamu bagi duit tak setakat yg kamu manpu? Ke kamu mengepow duit isteri kamu?
Jika jawapannya ialah YA untuk semua permasalahan di atas maka jangan salahkan PEREMPUAN ... they deserve to be happy and live happily with someone else and NOT with you !
Tapi jika kau dah berikan segala2nya diatas dan dia masih macam celaka ... maka bersabarlah kerana neraka bagi perempuan yang tidak bersyukur ... !
Muhasabah dirilah dulu sebelum nak tengok keburukan orang menyalahkan orang ... dan bersabarlah kerana SABAR itu sangat sweet ....
Dipersilakan Share untuk renungan bersama 


JOM KONGSI.....


Sentiasa Amalkan

"LA ILAHA ILLA ANTA SUBHANAKA INNI KUNTU MINAZ ZALIMIN"

Jom amalkan 

untuk peringatan diri sendiri dan sahabat semua =)

Insyaallah semoga kita sentiasa dipermudahkan segala urusan =) 





Testimoni Umma Lacto ! ! !


Dapat Simpan Stok Dengan Banyak Sekali ! ! !

ALHAMDULILLAH 


Hair Perfume ni apa ?


Rose Hair Perfume adalah produk wangian yang membantu harumkan rambut anda bak bunga mawar. 
Sesuai untuk wanita muslimah. Sekarang dengan adanya Rose Hair Perfume yang diperkaya dengan ekstrak ros, collagen dan vitamin E, rambut anda pasti berbau harum dan segar sepanjang hari. Rambut juga menjadi mudah diurus, tidak mudah rosak dan boleh juga melebatkan rambut anda.


*Harga pada gambar adalah tak termasuk postage tau =) 

 HARGA (termasuk postage) = rm30 /rm35 sbh srwk

Berminat boleh terus SMS/WHATSAPP  katakan "rose hair" ke 01126093727 

Melembutkan Hati SUAMI


Zikir Pelembut Hati - Zikir ini elok diamalkan oleh isteri yang mahu hati suaminya menjadi lembut .
1. Ya Aziz
2. Ya Jabbar
3. Ya Mutakabbir
Selepas membacanya beberapa kali, hembuskan ke atas suami sekiranya suami tidak perasan atau isteri membacanya waktu suami tidur nyenyak. Hembuskanlah di tapak tangan dan letakkan di hati (dada) suami. Mudah-mudahan Allah lembutkan hatinya.
Bila hati sudah lembut, mudahlah dibuka kunci perhubungan atau pintu perbincangan...
Semoga bermanfaat..


"Susu melimpah-limpah bila pam"




#sms/whatsapp "umma lacto" ke 01126093727 

Khamis, 29 Mei 2014

Badan Bertenaga Susu Bertambah

UMMA LACTO membantu meningkatkan kualiti dan kuantiti susu. InsyaAllah. 

Belum cuba belum tahu. Usaha dan tawakal.

 Mudah2an ibu dpt menyusukan bayi sepenuhnya 

sms/whatsapp "umma lacto" ke 01126093727


Doa harian

jom sama-sama amalkan =)


*copy n paste je tapi bermanfaat =)

Peringatan Untuk Semua

Hati-hati dalam pemilihan makanan, terutama sekali cek dulu kodnya huhuhuhu


Tolong sebarkan di wall masing2!


HARUM MALAM


Salah satu produk daripada Legacy Secret yang sedang MELETUP di pasaran kerana keberkesanan dan harga yang mampu milik.

Didalamnya terdapat pelbagai kebaikan yang dapat membantu pelbagai masalah dalaman wanita sekarang.

Dengan gaya hidup wanita sekarang, Harum Malam mudah diamalkan dan anda boleh rasai kesannya dengan cepat.

Rasanya yang sedap dan murah membuatkan Harum Malam pilihan utama wanita.


sms/whatsapp "hm" ke 01126093727 


Masalah Susu Ibu Kurang ???

"Mommy, tak kesian ke saya lapar susu?"

Jangan biarkan anak anda menangis kelaparan! Berikan mereka bekalan secukupnya!

sms/whatsapp "umma lacto" ke 01126093727


Rabu, 28 Mei 2014

Mak, Adik Tak Buat Dah !!

Menangis melihat berita ini, sedihnya ! bagaimana seorang ibu sanggup memperlakukan anaknya sendiri sebegini ! dimanakah naluri kasih seorang ibu ? Dimana nilai kemanusiaan sehingga sanggup memukul anak sendiri bertubi-tubi tanpa henti ? Sungguh kejam perilaku mu sanggup memperlakukan insan suci dan lemah ini sebegini !! 

Untuk menjadi 'seorang Ibu' adalah suatu tugas yang dipertanggungjawabkan dan paling sukar sekali di dunia ini. Ramai ibu bapa yang 'sakit jiwa' walaupun air mukanya nampak 'bersahaja dan tenang'.

Ramai sekarang ini ibu bapa berada di rumah atau di hospital 'sakit otak'. Dan di luar sana juga ada lebih ramai ibu bapa yang sedang 'sakit mental' melihat kelakuan dan gelagat anak-anak

Lihatlah  'RINTIHAN ANAK KECIL INI' walaupun diseksa sehingga mati namun masih mengungkapkan kata2 'SUCI' 
'Mak Adik Tak Buat Lagi' kata2 ini serat dengan 'KASIH SAYANG'

Duhai para ibu  "janganlah melahirkan anak untuk tujuan penderitaanya"  =(

4 tips Kesihatan Dari Nabi Muhammad S.A.W


KELEBIHAN " ROSE HAIR PERFUMES "


~ MEMBANTU MENYIHATKAN RAMBUT
~ MEMBANTU MEWANGIKAN RAMBUT
~ MEMBANTU MENGELAKKAN RAMBUT RAPUH
~ MEMBANTU MENGATASI RAMBUT GUGUR
~ MEMBANTU MENYOKONG PERTUMBUHAN RAMBUT
~ 10/10 PENGGUNA MENGAKUI RAMBUT LEBIH HARUM WALAUPUN LEBIH 8JAM MEMAKAI TUDUNG
~ YANG PALING BEST!! SUAMI SELALU PUJI!!




harga: sebotol RM30 SEMENANJUNG /RM35 SBH SRWK (TERMASUK POSTAGE) 

Umma Lacto Booster Susu Terhebat

"susu keluar byk sampai tersedak dan kenyang baby"

sms/whatsapp "umma lacto" ke 01126093727


Sahabat


Selamat pagi semua =) 

terima kasih untuk semua yang sudi berteman walaupun hanya di dunia online =) =) 

Alhamdulillah 

Imam Syafi’e berkata ; "Jika engkau punya teman yang selalu membantumu dalam rangka ketaatan kepada Allah. Maka peganglah erat-erat tangan dia, jangan pernah kau lepaskannya. Kerana mencari teman baik itu susah, tetapi melepaskannya sangat mudah sekali."

Insyaallah =) 


Petua Tradisional untuk menambah susu badan ibu



Amalkan makan lobak putih..

1. Tidak perlu dimasak dan boleh dimakan begitu saja (macam makan ulam!) lobak putih dibuang kulitnya dan dihiris boleh ditambah dgn hirisan bawang besar beserta kicap. atau tambah hirisan bawang beserta garam.

2. Boleh dimasak dijadikan seperti sup sayur 

3. Kisar dan dibuat jus..



ibu-ibu yang ada masalah kekurangan susu badan?


nak kembalikan susu badan macam dalam pantang??

 Jom cuba umma lacto..pasti ibu-ibu diluar sana tidak akan kecewa! Susu badan menitis-nitis bagaikan air paip yang mencurah keluar!!

Memperkenalkan produk  MILK BOOSTER!

Sesuai untuk ibu2 yg kurang susu. Pam-pam pun susu tak keluar. Boleh cuba produk ni.

Harga berpatutan 1 kotak RM60/rm70 sbh srwk 

 Beli  2 KOTAK PERCUMA 1 KOTAK  lagi dgn harga RM120/ RM140  SBH SRWK  saja!! 

HARGA PROMOSI TERHAD!!!!!

sms/whatsapp "umma lacto" ke 011-26093727




Selasa, 27 Mei 2014

Khasiat VEE SPRAY

VEE SPRAY 

*membantu melindungi keintiman wanita dari bau yg kurang *menyenangkan dan membantu mengimbangi PH yg seimbang di bahagian tersebut.
*membantu merapatkan dan mengembalikan keanjalan otot faraj.
*mengurangkan keputihan dan kegatalan.
*sesuai utk wanita selepas bersalin.
*utk kegunaan yg lebih mujarab amalkan pemakanan HARUM MALAM.
sesuai utk pengantin baru dan anak dara..pasti super duper..

sms/whatsapp "vee spray" ke 01126093727 


Vee spray Terbaik

Vee Spray double nikmat bila bersama suami! Boleh hilangkan bau yang kurang enak dan keputihan juga..Lebih nyaman..

Guna 2 kali sehari pagi dan malam..1 botol 30ml boleh tahan selama 70 semburan!

sms/whatsapp "vee spray" ke 01126093727 


Kelebihan UMMA LACTO sebagai BOOSTER SUSU


-Membantu pengeluaran susu ibu dan memperbanyakkan susu ibu
-Memberi ibu rasa kenyang berpanjangan
-Membekalkan tenaga untuk ibu sepanjang hari
-Membantu membekalkan zat besi dan mineral secukupnyakepada ibu dan bayi
-Membantu mengelakkan sembelit
-Membantu kesihatan perut dan kolon
-Sebagai prebiotik ibu dan anak
-Membantu meningkatkan sistem imunisasi badan.
-Membantu mengurangkan risiko jaundis kepada bayi
-Membantu mengurangkan kadar kolestrol dalam badan
-Membantu membekalkan kalsium dan menguatkan tulang ibu selepas bersalin
-Membantu mencantikkan kulit ibu selepas bersalin
-Membantu membuang angin dalam badan dan mengelakkan kembung perut



Selangkah Mendaki Tangga

Dunia ilmu tanpa sempadan, belajar dan terus belajar  kadangkala sesuatu yang kita rasakan sukar untuk dicapai akan dapat diraih tanpa sedar setelah berusaha tanpa jemu 
InsyaaAllah ARDA eSHOP (Anugerah Rezeki Dari Allah swt) tangga seterusnya dalam pendakian Kejayaan ....INSYAALLAH dengan izin allah swt jua 
Ape yang lebih utama, adalah rasa syukur yang amat sangat kerana dengan izin Allah swt mendapat feedback yang positif bahkan repeat order yang bertalu setelah menggunakan produk yang dijual. Feedback yang bagus tanda produk yang dijual adalah Terbaik !!!

PELAJARI RAHSIA PENYAKIT MELALUI JARI ANDA


Asas 5 jari

Jari telunjuk : usus
Jari tengah : Jantung
Jari Manis : Imuniti
Jari kelingking : Rahim/Tulang Belakang

Cuba anda lihat pada ruas jari2 anda...Kalau ruas jari kehitaman tu maknanya badan kita ni penuh dengan racun dan toksik.perkara tersebut boleh menyebabkan badan kita dijangkiti sembelit.

Seterusnya, kalau kita sebagai seorang wanita, cara untuk tengok system dalaman perempuan kita pulak, adalah dengan melihat pada jari kelingking kita.kalau jari kita meruncing atau bengkok, maknanya haid tak teratur, keputihan, senggugut, dan berkemungkinan rahim kita jatuh.

Kalau tapak tangan berbintik maknanya masalah angin.cube cek tapak tgn masing2, kalau yang suka marah2 tu mungkin angin dalam badan banyak.sebab itulah selalu rasa nak marah dan naik angin aje.

Selain itu, pernah tak sahabat2 mengalami masalah tapak tangan berpeluh atau lembab ke? jika ya, itu tandanya badan kita mudah diserang sel2 kanser.

Jika perut ibu jari berwarna biru kehijauan maknanya seseorang itu mengalami masalah resdung, alergi, dan penyakit paru2.sekiranya, perut ibu jari ada urat hijau kebiruan maknanya anda seorang pengidap gastric.

Selain itu, urat biru /hijau pada pergelangan tangan, tapak tangan, sepanjang jari dan betis kaki maknanya seseorang itu mengidapi stress atau tekanan dalam kehidupan sehariannya.

Seterusnya,ini saya kira yang paling menarik untuk kita tengok sekiranya kita sebagai seorang wanita. cuba sahabat2 tengok pada kuku setiap jari
anda..

jika terdapat bulan sabit berwarna putih di setiap jari anda bermakna anda mengalami hormon yang tidak seimbang.

Tapi berlainan pulak sekiranya anda mempunyai bulan sabit yang berwarna putih itu hanya pada ibu jari sahaja, itu menandakan anda seorang yang
sihat..insya allah...

Ramai manusia yang mengorbankan kesihatan pada satu ketika untuk mendapatkan wang ringgit, tetapi akhirnya terpaksa mengorbankan wang ringgit untuk mendapatkan kembali kesihatan yang hilang..

Wallahua'lam..


walauapepun mencegah lagi baik dari mengubati kan ?

p/s: untuk buang toksin dalam badan sangat bagus minum PELLAVINA DETOX 


Rambut berbau selepas buka tudung??


Cuna Hair Perfume pasti rambut wangi sepanjang hari!!

sms/whatsapp "hair perfume" ke 01126093727 


KELEBIHAN SEMUT DI DALAM RUMAH...



JANGAN BUNUH SEMUT! 

Kalau nampak semut banyak-banyak dalam rumah seperti yang pernah dipesan oleh nabi kita junjungan rasullah dulu kita ucaplah "Assalamualaikum rakyat Nabi Sulaiman a.s.. "Ini rumahku, Aku mahukan kebersihan, Kamu adalah makhluk Allah s.w.t. yg sentiasa berzikir kepadaNya.. Jika kamu mahu membuat sarang untuk meneruskan hidup kamu, kamu hiduplah di luar rumahku yg berdekatan dengan rumahku agar kamu selamat".. Jika kita tak suka semut-semut berada di dalam rumah, kita jangan sembur ridsect/ sheildtox/bakar semut-semut tu. Kita tegur mereka dengan bagi Salam ke atas Nabi Sulaiman a.s. sebab semut-semut ni adalah rakyat Nabi Sulaiman a.s. semut-semut ni juga serangga yg sentiasa berzikir kepada Allah s.w.t. sepanjang masa. Kisah semut ni pun ada di dalam Al-Quran.

Jom "Like n Share"



Ciri-ciri Harum Malam terbaru dan 100% original!!



- Botol warna PINK & penutup botol warna PUTIH

- Botol ada emboss/tulisan timbul LEGACY

- Di bawah botol ada tulisan MALAY SPICES



Berhati-hati dengan Harum Malam yg tiruan!!

sms/whatsapp "harum malam" ke 01126093727



INFO PENTING BUAT PARA WANITA..!!


Jangan di Abaikan..BAGI YANG BUKAN WANITA SAMPAIKAN INI KE TEMAN2 WANITAMU.

Ketika anda masuk ke toilet umum, kamar hotel, fitting room, resto, salon, spa dll, kebanyakan dari anda yakin bahwa cermin yang menggantung di dinding kelihatannya seperti cermin biasa...

Tapi sesungguhnya itu memang benar-benar cermin BIASA, atau itu cermin 2 ARAH (orang di belakang cermin itu bisa melihat anda, dan anda tidak dapat melihat mereka), seperti cermin pada ruang interogasi balai polisi yang sering kita saksikan di film.

Banyak kes di mana orang asing memasang cermin 2 ARAH di dalam ruang ganti pakaian wanita atau di toilet wanita

Sangat susah mengenalpasti permukaannya hanya dengan melihatnya saja. Bagaimana menentukan dengan pasti apakah cermin itu adalah cermin BIASA atau cermin 2 ARAH..??

LAKUKAN TEST SEDERHANA or TEST KUKU JARI... Caranya, letakkan ujung kuku anda di atas permukaan cermin :

Jika ADA jarak (gap) antara kuku dan bayangan kuku anda di cermin, bisa dikatakan itu adalah cermin BIASA... Aman!

Jika TIDAK ADA jarak (gap), artinya kuku anda lngsung menyentuh bayangan kuku anda di cermin itu adalah cermin 2 ARAH. Sebaiknya Segera Tinggalkan ruangan itu!

Ini cara sederhana tapi efektif, anda bisa menyelamatkan diri anda , anak gadis anda, teman wanita anda dari 'perkosaan visual'.

Banyak wanita tidak menyadari telah menjadi korban, ingat kasus beberapa tahun lalu sekelompok artis direkam aktivitasnya di sebuah toilet studio photo.

Meski anda bukan artis, hal ini tetap dapat menjadi alat PEMERASAN dll, teknologi sekarang memudahkan mereka beraksi merekam aktivitas pribadi anda di toilet dengan HP seharga 500 ribu...!! Bayangkan kalau itu di-upload di internet via Facebook, Twitter dll. Ingatlah selalu.. setiap kali anda melihat cermin di tempat umum tadi... lakukan TEST KUKU JARI...!!

Semoga Bermanfa'at

share- kepada rakan2 anda ..!!



Isnin, 26 Mei 2014

SATU LAGI TESTIMONI IBU YANG MENDAPAT KHASIAT DENGAN UMMA LACTO


"Bau dan rasanya sedap. Sakit lutut pun berkurang waktu minum Umma Lacto. Susu badan pun makin okay. Akan continue minum produk ni,"

sms/whatsapp "umma lacto" ke 011-26093727 


Doa bahagia SUAMI ISTERI


"Sedangkan lidah lagi tergigit, Inikan pula suami isteri" 
Jangan tergigit parah sudah... 
amalkan doa ni semoga hubungan suami isteri kekal bahagia. 
InsyaAllah




CARA MENYUSUKAN BAYI DENGAN BETUL


- Teknik lekapan
Ok senarai ni yang patut di lihat/perati mengenai pelekapan yang betul ah
* Sentuh bibir bayi, tunggu mulutnya terbuka luas
* gerakkan badan bayi ke arah payudara
* pastikan bayi mengambil lebih kawasan hitam payudara(areola)
* pastikan bayi melekap dengan betul dan ampu sedikit payudara

- Cara pelekapan yang betul
* mulut bayi terbuka luas
* dagunya mencecah payudara
* bibir melekup keluar
* pipi gelembung
* payudara nampak penuh dan bulat
* terdengar nada hisapan – hisap -telan-hisap-telan



Ahad, 25 Mei 2014

NAK mengurangkan keputihan??


NAK mengurangkan lendir berlebihan?? 
NAK mengebukan,merapatkan & mengetatkan "Ehemm2"?? 
Cara paling MUDAH & JIMAT ! Guna VEE SPRAY !! Senang...
** 30ml (cukup utk 70 kali semburan)

Khasiat : :
• Membersihkan organ kewanitaan
• Mengurangkan Aroma Kurang Enak.(bau busuk)
• Mengurangkan keputihan pada miss v.
• Mengurangkan lendir berlebihan.
• Membuat organ wanita rapat dan ketat.
• Membuatkan "ehem2" kelihatan pinkish dan gebu.

♡ untuk lagi berkesan boleh amal kn sekali harum malam ♡


sms/whatsapp "vee spray" ke 01126093727 



PERCAYALAH SEMUA KEBAIKAN DALAM SATU BOTOL

10 dari 10 customer kami sudah berpuas hati dengan PELBAGAI KEBAIKAN HARUM MALAM DALAM SEBOTOL 


 CUBA JANGAN LEPASKAN PELUANG, DAPATKAN HARUM MALAM SEGERA! 

sms/whatsapp "harum malam" ke 01126093727 


Peti ais penuh! Stok susu yang dipam sebelum masuk kerja!


alhamdulillah hasil mengamalkan UMMA LACTO  !!! 

sms/whatsapp "umma lacto" ke 01126093727 

Sabtu, 24 Mei 2014

Percaya Atau Tidak Ini Bukan Mimpi !!!!!!

 Hanya Selepas 15minit Minum Umma Lacto Susu Dah Melimpah!

sms/whatsapp "umma lacto" ke 01126093727 


MASALAH JERAWAT???


Fungsi Natural white formula 
Natural white formula adalah produk untuk mencerahkan kulit dengan ramuan yang telah diextrak 100% daripada buah-buah dan dicampuar dengan herba-herba.

perubahan dapat dirasai seawal 7hari 
ianya bukannya ubat, tapi ia makanan tambahan tambahan, 100% herba, tiada kesan sampingan
Ada kelulusan KKM, Dijamin selamat

KEHEBATAN NATURAL WHITE FORMULA

Melambatkan proses penuaan 
Sesuai untuk lelaki dan wanita
Pencerahan kulit yang berkesan antara seawal 7 hari
Mengurangkan masalah jeragat atau jerawat di muka
untuk ibu2 yg hamil atau menyusukan anak
Mengurangkan masalah selulit, parut atau kesan kehitaman
Mengurangkan kesakitan ketika haid / sengugut
Membantu memulihkan kulit rosak, kusam, bermasalah
Memulihkan kulit anda lebih anjal, dan kering
Menghilangkan kegelupasan di bahagian muka
Menghilangkan rekahan dan kedutan kulit selepas bersalin
Menghilangkan kedutan kecil dan garis halus di tepi mata
Memperbaiki struktur bahagian bibir yg kering dan merekah
Meningkatkan imunisasi badan / cegah penyakit
Menyelesaikan masalah Eczema
Mengurangkan kesan rekahan di bhgian tumit
Mengecilkan pori2 kulit dalam masa yang singkat

DAH KURUS MESTI NK CANTIK KAN .. JOM CUBA


*sms/whatsapp "nak pw" ke 01126093727 


Like | Comment.. Rasa nak muntah..bertahun lama..


Sepagi di pekan Sehari..


Melihat kesungguhan peniaga mempromosi barang-barang yang dijual mencetus semangat yang lebih kuat untuk berjaya, mereka sangat tabah mengharungi panas matahari untuk mencari rezeki yang halal 
yang duk berniaga online seharusnya lebih bersyukur kerana promot hanya dihujung jari tanpa perlu berpanas atau berhujan !!
Berniaga di pasar ke, berniaga online ke...kalo rajin pasti ade hasilnya 
Usahlah malas dengan seribu alasan TETAPI 

UBAHLAH SEKARANG DENGAN MENCIPTA SERIBU KESUNGGUHAN UNTUK MENGGAPAI IMPIAN 


Susu makin pekat dengan UMMA LACTO

"Lepas 2 sachet susu makin pekat, bila pam laju je keluar. Baby kenyang dan rasa Umma Lacto memang sedap!"

sms/whatsapp "umma lacto" ke 01126093727 


Renungan bersama...


1) Jangan pukul anak dari lutut keatas

2) Jangan gunakan tangan/anggota tubuh kita utk memukul anak dengan tangan dan jangan sesekali menampar anak pakai tangan kita. nanti anak jadi bertambah degil dan nakal dan tak boleh control

3) Rotan/pukul anak di telapak kakinya . Secara saintifiknya ada kaitan dengan refleksologi dan merangsang ke bahagian otak

...Sabda Rasulullah s.a.w.

“Berguraulah dengan anak kamu kala usianya satu hingga tujuh tahun. Berseronok dengan mereka, bergurau hingga naik atas belakang pun tak apa. Jika suka geletek, kejar atau usik anak asalkan hubungan rapat. Lepas tujuh hingga 14 tahun kita didik dan ajar, kalau salah pukullah dia (sebagai pengajaran)”

4) Mulakanlah hidup anak anda dengan nama panggilan yang baik. Nama panggilan yang kurang baik akan menyebabkan anak anda malu dan merasa rendah diri. (Dalam Islam sendiri nama panggilan yang baik adalah digalakkan).

5) Berikan anak anda pelukkan setiap hari (Kajian menunjukkan anak yang dipeluk setiap hari akan mempunyai kekuatan IQ yg lebih kuat daripada anak yang jarang dipeluk)

6) Pandanglah anak anda dengan pandangan kasih sayang (Pandangan ini akan membuatkan anak anda lebih yakin diri apabila berhadapan dengan persekitaran)

7) Berikan peneguhan setiap kali anak anda berbuat kebaikan (Berilah pujian, pelukkan, ciuman, hadiah ataupun sekurang-kurangnya senyuman untuk setiap kebaikan yang dilakukannya).

8) Janganlah mengharapkan anak anda yang belum matang itu melakukan sesuatu perbuatan baik secara berterusan, mereka hanya kanak-kanak yang sedang berkembang. Perkembangan mereka buatkan mereka ingin mengalami setiap perkaratermasuklah berbuat silap.

9) Apabila anda berhadapan dengan masalah kerja dan keluarga,pilihlah keluarga (Seorang penulis menyatakan anak-anak terus membesar. Masa itu terus berlalu dan tak akan kembali).

10) Di dalam membesarkan dan mendidik anak-anak, janganlah tuan/puan mengeluh. Keluhan akan membuatkan anak-anak merasakan diri mereka beban.

11) Dengarlah cerita anak anda, cerita itu tak akan dapat anda dengari lagi pada masa akan datang. Tunggu giliran anda untuk bercakap (Ini akan mengajar anak anda tentang giliran untuk bercakap)

12) Tenangkan anak anda setiap kali mereka memerlukannya.

13) Tunjukkan kepada anak anda bagaimana cara untuk menenangkan diri. Mereka akan menirunya.

14) Buatkan sedikit persediaan untuk anak-anak menyambut harijadinya. Sediakanlah hadiah harijadi yang unik walaupun harganya murah. Keunikan akan membuatkan anak anda belajar menghargai. (Anak2 yg dtg daripada persekitaran yang menghargai akan belajar menghargai orang lain).

15) Kemungkinan anak kita menerima pengajaran bukan pada kali pertama belajar. Mereka mungkin memerlukan kita mengajar mereka lebih daripada sekali.

16) Luangkanlah masa bersama anak anda diluar rumah, peganglah tangan anak-anak apabila anda berjalan dengan mereka. Mereka tentu akan merasa kepentingan kehadiran mereka dalam kehidupan anda suami isteri.

17) Dengarlah mimpi ngeri anak-anak anda. Mimpi ngeri mereka adalah begitu real dalam dunia mereka.

18) Hargailah permainan kesayangan anak anda. Mereka juga dalam masa yang sama akan menghargai barang-barang kesayangan anda. Elakkan daripada membuang barang kesayangan mereka walaupun sudah rosak. Mintalah kebenaran mereka sebelum berbuat demikian.

19) Janganlah membiarkan anak-anak anda tidur tanpa ciuman selamat malam,

20) Terimalah yang kadangkala anda bukanlah ibubapa yang sempurna. Ini akan mengurangkan stress menjadi ibu bapa.

21) Jangan selalu membawa bebanan kerja pejabat ke rumah. Anak-anak akan belajar bahawa kerja pejabat selalunya lebih penting daripada keluarga.

22) Anak menangis untuk melegakan keresahan mereka tetapi kadangkala cuma untuk sound effect sahaja. Bagaimanapun dengarilah mereka, dua puluh tahun dari sekarang anda pula yang akan menangis apabila rumah mula terasa sunyi. Anak-anak anda mula sibuk mendengar tangisan anak mereka sendiri.

Mesti ramai nak kaya kan? Nak hidup senang? Nak anak pandai & cerdik, Kluarga bahagia ??

Saya sentiasa ingat kata-kata dari seorang hamba allah ni.. Hampir setiap hari diulangnya tanpa rasa jemu kepada saya sehingga saya betul-betiul paham apa maksud tersirat disebalik kata-katanya itu.. 

Antara katanya adalah dalam bentuk pertanyaan.. " Mesti ramai nak kaya kan? Nak hidup senang? Nak anak pandai & cerdik, Keluarga bahagia dan sebagainya tapi apa yang paling penting adalah kehidupan yang KEKAL di akhirat..

Jadi tanya diri kita balik.. apa yang telah kita lakukan? apa yang telah kita curahkan utk mbantu org ramai?
dan apa yang paling penting adalah jangan menyakiti atau  menganiaya kehidupan antara manusia.. Saya terpinga-pinga selama beberapa minggu untuk betul2 nak hadam apa yang telah di ungkapkan-nya.. Alhamdulillah skrg sy perlahan-lahan dapat memahaminya..

Nak bantu org biarlah ikhlas, begitu juga dlm berniaga dan berkawan.. Jangan sesekali kita hanya pentingkan untung semata-mata.. Kesannya memag kita akan berjaya dan akan dapat duniawi semata-mata tapi dalam tidak sedar, perlahan-lahan kita akan hilang perkara-perkara atau nikmat-nikmat yang lain..

So sentiasa muhasabah diri serta perhatikannya apa yang telah berlaku disekeliling anda.. Insha allah anda akan dapat jawapannya apa yang anda sedang cari..

Duit serta rezeki akan sentiasa datang dan datang jika perjalanan kehidupan kita
sentiasa ikhlas untuk membantu orang ramai.. Itu kuncinya.. 

Sekadar berkongsi serta peringatan untuk diri sendiri =)