Pellavina White Coffee

Sabtu, 28 Februari 2015

Selamat Tinggal Jerawat Dan Parut Jerawat !!

GUNA sabun pewiit sahaja, sebulan , jerawat yang dulunya merah2 dan bernanah kini sudah mula KERING DAN HILANG ! .. 

Paling ketara WAJAH kina  makin CERAH  semulajadi !! 



Testimoni SABUN PEWITT >> klik sini

SMS/Whatsapp "sabun pewit" ke 01126093727 atau inbox kami, klik sini >> +++>https://m.facebook.com/messages/thread/1386069798300323

Atau terus SMS/WHATSAPP KE 01126093727 katakan "sabun pewitt" untuk offer ye 
smile emoticon



Jumaat, 27 Februari 2015

Pump Susu Dan Umma Lacto Kombinasi Power Untuk memeriahkan SUSU IBU !!

JUM KITA BERPOWER PUMPING + UMMA LACTO smile emoticon

keputusan nya memang memberangsangkan like emoticon

Nak susu meriah juga cepat pm kami di inbox +++>https://m.facebook.com/messages/thread/344115689032195

Atau terus SMS/WHATSAPP “UMMA LACTO” KE 01126093727


*Cuba Jangan Tak Cuba !!! 

✫ Rahsia Susu Melimpah Terbongkar ✫

Kelebihan umma lacto:
=================
-Membantu pengeluaran susu ibu dan memperbanyakkan susu ibu
-Memberi ibu rasa kenyang berpanjangan
-Membekalkan tenaga untuk ibu sepanjang hari
-Membantu membekalkan zat besi dan mineral secukupnya kepada ibu dan bayi
-Membantu mengelakkan sembelit
-Membantu kesihatan perut dan kolon
-Sebagai prebiotik ibu dan anak
-Membantu meningkatkan sistem imunisasi badan.
-Membantu mengurangkan risiko jaundis kepada bayi
-Membantu mengurangkan kadar kolestrol dalam badan
-Membantu membekalkan kalsium dan menguatkan tulang ibu selepas bersalin
-Membantu mencantikkan kulit ibu selepas bersalin
-Membantu membuang angin dalam badan dan mengelakkan kembung perut


Sekotak hanya RM60 (semenanjung) / RM70 (sabah sarawak) dengan 19 bahan dalam 1 sachet!
BUY 2 FREE 1!
BUY 4 FREE 2!

HALAL JAKIM dan Kelulusan KKM semua kita ada! ‪#‎ummalacto‬

Nak susu meriah juga cepat pm kami di inbox +++>https://m.facebook.com/messages/thread/344115689032195

Atau terus SMS/WHATSAPP “UMMA LACTO” KE 01126093727


Jerawat Kecut Dalam Masa Seminggu Je !!

Wah..wah ..wah hebatnya penangan sabun pewitt, makin menjadi-jadi sambutannya ! sampai tak menang tangan !! Order menderu-deru masuk !! haihaihai ape lagi nak dikata !

kan Arda dah gtau memang sabun pewitt ramuan biasa namun khasiatnya LUARBIASA !!

"pigmentasi kurang jerawat dah hilang !"


nak cuba juga ??

Atau terus SMS/WHATSAPP KE 01126093727 katakan "sabun pewitt" untuk offer ye smile emoticon


Khamis, 26 Februari 2015

Hebatnya Sabun Pewitt !! Kulit Makin Cerah Dan Licin !!


"Kulit lebih cerah dan licin, malah kulit tak kering walau tak pakai ape2 toner !"

Sabun pewwiiitttttt!!.... 
#sabunpewitt  #sabunjerawat #sabunhilangparut #sabunjeragat

Kelebihan sabun
==============
€ menghilangkan jerawat batu
€ menghilangkan parut jerawat
€ menghilangkan kesan jerawat
€ memutihkan
€ mengecilkan pori kulit
€ menyihatkan kulit
€ muka anda berasa segar .

Kandungan sabun
================
® extract bunga cengkih selepas hujan
® extract kulit kayu manis turun temurun tok
® extract collagen
®extract gluta
® vitamin c
® semua extract halal
® home made ....

® 1 bunga cengkih = membantu menghilangkan jerawat dan jerawat batu
® 2 kulit kayu manis = membantu menghilangkan parut jerawat dan bintik-bintik hitam
® 3 collagen = mencantikan kulit dan mencerahkan kulit
® 4 gluta = melembabkan kulit wajah
® 5 vitamin C = menyihatkan kulit dan merawat sel kulit mati .

Testimoni SABUN PEWITT >> klik sini




Atau terus SMS/WHATSAPP KE 01126093727 katakan "sabun pewitt" untuk offer ye smile emoticon











Selasa, 24 Februari 2015

Sabun Pewitt: Pakar Atasi Masalah Jerawat, Parut, Jeragat Dan Kulit Kusam !!




" Jerawat kecut, parut makin pudar, kulit wajah terasa lembut"



Testimoni SABUN PEWITT >> klik sini

SMS/Whatsapp "sabun pewit" ke 01126093727 atau inbox kami, klik sini >> +++>https://m.facebook.com/messages/thread/1386069798300323

Atau terus SMS/WHATSAPP KE 01126093727 katakan "sabun pewitt" untuk offer ye smile emoticon

Isnin, 23 Februari 2015

Sabun Penghapus Jerawat Berkesan !!!


"Tak percaya sis,guna produk mcm2,mahal plak tu,guna sabun ni masalah sy selesai!!!!"


Sabun pewwiiitttttt!!.... 
#sabunpewitt  #sabunjerawat #sabunhilangparut #sabunjeragat

Kelebihan sabun
==============
€ menghilangkan jerawat batu
€ menghilangkan parut jerawat
€ menghilangkan kesan jerawat
€ memutihkan
€ mengecilkan pori kulit
€ menyihatkan kulit
€ muka anda berasa segar .

Kandungan sabun
================
® extract bunga cengkih selepas hujan
® extract kulit kayu manis turun temurun tok
® extract collagen
®extract gluta
® vitamin c
® semua extract halal
® home made ....

® 1 bunga cengkih = membantu menghilangkan jerawat dan jerawat batu
® 2 kulit kayu manis = membantu menghilangkan parut jerawat dan bintik-bintik hitam
® 3 collagen = mencantikan kulit dan mencerahkan kulit
® 4 gluta = melembabkan kulit wajah
® 5 vitamin C = menyihatkan kulit dan merawat sel kulit mati .

SMS/Whatsapp "sabun pewit" ke 01126093727 atau inbox kami, klik sini >> +++>https://m.facebook.com/messages/thread/1386069798300323

Atau terus SMS/WHATSAPP KE 01126093727 katakan "sabun pewitt" untuk offer ye smile emoticon


 *psst: Dulu nak selfie kene edit dulu, takpun kene guna camera 360 nak nampak cantik, malu tapi kini  nal selpie banyak kali pun makin yakin, kulit kini tulus mulus, lembut dan licin !!


Khamis, 19 Februari 2015

Sabun Pewitt : Dah Beli Sekali, Rasai Sendiri Perubahannya Terus Repeat Order Lagi !!

"Repeat order sebab lepas guna sabun pewitt kulit muka dah tak berminyak ! " 

#sabunpewitt #sabunjerawat #sabunhilangkanparut  #sabunrawatjerawat



Sabun piwwiiitttttt!!.... EXTRACT KULIT KAYU MANIS/BUNGA CENGKIH

Kelebihan sabun
€ menghilangkan jerawat batu
€ menghilangkan parut jerawat
€ menghilangkan kesan jerawat
€ memutihkan
€ mengecilkan pori-pori kulit
€ menyihatkan kulit(vitamin-c)
€ menyegar kulit muka .
€ mengawal minyak berlebihan
€ mengekalkan kelembapan kulit
€ menigkatkan keanjalan kulit ( org berusia )
€ kulit lebih licin , cerah dan berseri-seri
€ membuang toksin pada wajah
€ mengahalang blackhead dan whitehead
€ TAK BAYAR LEBIH ..

Detail SABUN PEWITT boleh lihat di blog ARDA eSHOP
shuhadabadya.blogspot.com

SMS/Whatsapp "sabun pewit" ke 01126093727 atau inbox kami, klik sini >> +++>https://m.facebook.com/messages/thread/1386069798300323

Atau terus SMS/WHATSAPP KE 01126093727 katakan "sabun pewitt" untuk offer ye smile emoticon

Rabu, 18 Februari 2015

Sabun Pewitt Dah Sampai !!

Alhamdulillah, terima kasih maklum dengan Arda, sabun pewitt dah sampai =) Repeat Order 3 bar sekaligus lepas berpuashati dengan SABUN PEWITT !!!

#Sabunpewitt

SMS/Whatsapp "sabun pewit" ke 01126093727 atau inbox kami, klik sini >> +++>https://m.facebook.com/messages/thread/1386069798300323

Atau terus SMS/WHATSAPP KE 01126093727 katakan "sabun pewitt" untuk offer ye smile emoticon


Mood Bercuti Dah Mai Daaah !!

Makan nasi himpit dengan serunding ikan bilis...feeling raye gitue hihihi 
Mak mertua Arda yg sgt rajin orangnya, masak sendiri serunding ikan bilis, nasi himpit dan ketupat pulut bekalan nk blik kampong jenguk toknek takut hentian r&r ramai org hihihi menu sakan wehh macam nk sambut raye dah rasenya..untungkan dapat MIL camni kehkehkeh smile emoticon smile emoticon ‪#‎pellavina‬‪#‎sabunpewitt‬ ‪#‎blogger‬ ‪#‎ardaeshop‬ ‪#‎ummalacto‬ ‪#‎pellavibabeautysecrets‬‪#‎rahsiaibusihat‬ ‪#‎mood‬ ‪#‎cuti2malaysia‬ ‪#‎jomcuti‬ ‪#‎perlis‬ ‪#‎iluvumotherinlaw‬

                       *Sebelum bertolak, pekena dulu seround nasi himpit plus extra serunding ikan bilis

Isnin, 16 Februari 2015

ALLAH Tempat Meminta !!

"Allah Maha Kuasa, Selain Allah swt tidak ada apa-apa. Apa saja boleh diminta daripada Allah swt" 

~~Petikan dr buku ALLAH Tempat Meminta !! 

Jom kita tambah ilmu smile emoticon Arda sedang cuba hadamkan buku ni, semoga dapat sesuatu untuk pedoman seharian. INSYAALLAH dengan izin dari Allah swt jua (◕‿◕)



Sangat bestt, tak rugi beli ..bunyi cam review je hihihi tapi memang betul sangat teruja membaca kisah-kisah benar apabila kita bergantung sepenuhnya dan yakin doa dimakbulkan Allah swt s
mile emoticon

Ahad, 15 Februari 2015

PENGAKUAN TANPA PAKSAAN PENGGUNA SABUN PEWITT !!!


"Jerawat kering, muka makin cerah !!"

"berbaloi dengan hasilnya lepas beli 3 bar terus !"

Sabun pewitt terbukti berkesan !!

Sabun piwwiiitttttt!!.... EXTRACT KULIT KAYU MANIS/BUNGA CENGKIH 


#SABUNPEWIT

*Psstt: Artis pun tengah pakai sabun pewitt sekarang ni, nantikan wajah terbarunya yang lebih lembut dan
  gebu !! hihihihi

Kelebihan sabun
€ menghilangkan jerawat batu
€ menghilangkan parut jerawat
€ menghilangkan kesan jerawat
€ memutihkan
€ mengecilkan pori-pori kulit
€ menyihatkan kulit(vitamin-c)
€ menyegar kulit muka .
€ mengawal minyak berlebihan
€ mengekalkan kelembapan kulit
€ menigkatkan keanjalan kulit ( org berusia )
€ kulit lebih licin , cerah dan berseri-seri
€ membuang toksin pada wajah
€ mengahalang blackhead dan whitehead
€ TAK BAYAR LEBIH

SMS/Whatsapp "sabun pewitt" ke 01126093727


atau inbox kami, klik sini >> +++>https://m.facebook.com/messages/thread/1386069798300323

Testimoni SABUN PEWITT >> klik sini




Jumaat, 13 Februari 2015

Al - Fatihah Perginye Seorang Ulama' Pada Malam Jumaat Yg Indah. . .


انالله وانا اليه راجعون...

Al-fatihah
Allahurabbi......rasa sedih..hiba.. Allah swt jemput hambanya yang terpilih di hari yang terpilih malam jumaat yang indah. Semoga beliau ditempatkan di kalangan hambamu yang soleh..Amin


Rabu, 11 Februari 2015

Jom Nyahkan MASALAH JERAWAT dengan SABUN PEWITT

Dalam masa sebulan jer, jerawat2 pasir yg slama ni bertapak kat muka, hilang....sebelum ni dh abis duit bratus beli produk,tapi still x hilang...tp bila guna sabun ni jer,dh hilang jerawat2....kulit pun makin cerah....#sabunpewitt #hapusjerawat #hapuskulitkusam #hilangkanparut 

SMS/Whatsapp "sabun pewit" ke 01126093727
atau inbox kami, klik sini >> +++>https://m.facebook.com/messages/thread/1386069798300323

Testimoni SABUN PEWITT >> klik sini




Doa Supaya Anak Rajin Solat


Assalamualaikum buat semua =) =) 

Alhamdulillah semakin hari semakin ramai yang singgah di ARDA eSHOP  

Pageviews setiap hari 200- 300 orang singgah setiap hari, syukur kepadaMU YA ALLAH SWT kerana engkau jua yang memudahkan urusanku setiap hari =) 

Terima Kasih yang tak terhingga mendengar DOA-DOAKU setiap hari =)

Bisnes bisnes juge tapi kene juga share perkara-perkara yang bermanfaat untuk dikongsi bersama =) 


Ade anak-anak yang liat nak tunaikan solat ?? Jom kita amalkan ayat ini, mohon pada Allah swt agar anak-anak kita, keluarga kita tetap dalam menunaikan solat =)


Doanya adalah dalam Surah Ibrahim [14], ayat # 40


                                   رَبِّ اجْعَلْنِي مُقِيمَ الصَّلَاةِ وَمِنْ ذُرِّيَّتِي ۚ رَبَّنَا وَتَقَبَّلْ دُعَاء

 سورة إبراهيم: 40
“Rabbij ‘al nii muqiimas solaati, wa min zurriyyatii, rabbanaa
wataqobbal Du’aa’…..

[14:40] “Wahai Tuhanku! Jadikanlah daku orang yang
mendirikan solat dan demikianlah juga zuriat keturunanku.
Wahai Tuhan kami, perkenankanlah doa permohonanku”

In Shaa Allah… Jom Amal….semoga anak2 kita semua rajin
mendirikan solat bersama….Amin.
Sila share jika rasa ilmu ini bermanfaat…

Sharing is Caring
#ardaeshop 



Selasa, 10 Februari 2015

Bila Sel-Sel Otak Semakin Berkembang !!

Sambil bersarapan kat buai di luar rumah, sambil nyanyi2 

Buai laju2 sampai atas pokok
Ape dlm poket baju 
Hahaha tetibe lost betul ke ginie liriknye ??
Hahaha bantai aje kihkih

Ibu: ape yea dalam poket baju ??

Maira: dlm poket baju ade duit

Ibu: poket siapa ade duit ??

Maira: dlm poket seluar abam ngn ayah banyak duit

Ibu: dalam poket seluar ibu ??

Maira: dengan muka selamba siap muncung mulut jawab, tak hade ape2 dlm poket ibu

Ibu:uhuk uhuk uhuk (buat2 nangis)

Maira: ibu ibu jgn nangis, ibu mintak kat ayah, duit banyak2 yea

Hahaha bila si anak makin petah n pintar smile emoticon kiss emoticon



                

Isnin, 9 Februari 2015

RAHSIA MEMUDAHKAN REZEKI


Renungan bersama semoga bermanfaat =)


Sabun piwwiiitttttt!!.... EXTRACT KULIT KAYU MANIS/BUNGA CENGKIH


Kelebihan sabun
================

€ menghilangkan jerawat batu
€ menghilangkan parut jerawat
€ menghilangkan kesan jerawat
€ memutihkan
€ mengecilkan pori-pori kulit
€ menyihatkan kulit(vitamin-c)
€ menyegar kulit muka .
€ mengawal minyak berlebihan
€ mengekalkan kelembapan kulit
€ menigkatkan keanjalan kulit ( org berusia )
€ kulit lebih licin , cerah dan berseri-seri
€ membuang toksin pada wajah
€ mengahalang blackhead dan whitehead
€ TAK BAYAR LEBIH 

SMS/Whatsapp "sabun pewitt" ke 01126093727

Detail SABUN PEWITT boleh lihat di blog ARDA eSHOP 

shuhadabadya.blogspot.com



Ahad, 8 Februari 2015

Ade Yang Berminat Nak Sertai Dropship SABUN PEWITT ??

Bismillahirrahmanirrahim, dengan nama Allah swt yang maha Pemurah lagi maha Mengasihani
===============================================================

Alhamdulillah, permintaan terhadap sabun pewitt semakin diluar jangkaan !!

Alhamdulillah pengguna Sabun Pewitt berpuashati dengan khasiatnya !!

Alhamdulillah yang REPEAT ORDER semakin ramai !!

Alhamdulillah semakin ramai juga yang beli secara borong !!

Woww DEMAM SABUN PEWITT KINI MELANDA !!! #SABUNPEWITT 

kami ingin berkongsi keuntungan bersama anda diluar sana yang ingin menjana pendapatan sebagai DROPSHIP SABUN PEWITT

>> Tiada modal diperlukan
>> Rajin dan Komited diperlukan
>> Uolss buat uolss dapat
>> Insyaallah boleh jana sehingga 4 angka sebulan


SMS/WHATSAPP   " dropship Pewitt "   ke 01126093727 

info produk dan testimoni >> KLIK SINI













Khamis, 5 Februari 2015

Jeng Jeng Jeng

Nak promote dulu..produk baru nie...nantikan kemunculannya !! 

Magic produk ni  !!!

=>>  memutihkan , menghilangkan parut jerawat dan menghilangkan jeragat !!!


Inspirasi Kejayaan Setiap Hari


Kejayaan bermula dengan keyakinan pada diri sendiri. 


Sekiranya tiada keyakinan, buat-buat macam ada  - Irfan Khairi 


Alhamdulillah, sebenarnya potensi diri kita bukan kita nampak dalam sehari tapi ape yang kita lakukan setiap hari, sejauhmana bersungguhnya kita dalam berusaha menggapai ape yang diimpikan !!

Berfikiran positif setiap masa dan mengharap sepenuhnya kepada kekuasaan Allah swt adalah satu usaha yang memberikan impak yang besar dalam menyerlahkan potensi diri, buat dengan bersungguh-sungguh di samping jangan dilupa tuntutan kewajipan kepada Allah swt, pasti tiada yang mustahil. Insyaallah 

Alhamdulillah, Anugerah Rezeki Dari Allah swt ini semakin berkembang maju =) =)  

Alhamdulillah >>> "I am Trusted Online Seller

Alhamdulillah >>>   Saya jual ye, Terima kasih sudi shopping di sini =) 










Rabu, 4 Februari 2015

ADAKAH ANDA SELALU MENGANTUK SELEPAS MAKAN TENGAHARI?

Mengantuk selepas makan adalah masalah biasa yang dialami kebanyakan orang selepas tempoh satu hingga dua jam selepas makan tengahari.
Akan tetapi masih ramai yang tidak tahu, masalah biasa ini sebenarnya merupakan PETANDA PENTING badan kita KEKURANGAN AIR.
Kekurangan air dalam badan akan menyebabkan jumlah oksigen untuk sampai ke otak berkurangan dan inilah puncanya kita berasa mengantuk sehingga sukar untuk memberi tumpuan selepas makan.

FUNGSI AIR UNTUK BADAN.
-----------------------------------
Air merupakan bahan kedua terpenting di dalam badan kita selepas oksigen. Setiap saat kita kehilangan air melalui pernafasan, peluh, air kencing dan pergerakan usus.
Badan manusia mempunyai 70% air yang berfungsi untuk mengawal suhu badan, menghantar nutrien kepada organ dan tisu badan, membawa oksigen, perkumuhan serta melindungi sendi dan organ.
Kita digalakkan minum air 2 liter atau 8 gelas setiap hari. Kekurangan air dalam badan akan mencetus pelbagai implikasi. Antaranya:
✔ Badan cepat letih
✔ Dahaga
✔ Ketegangan otot
✔ Mulut kering
✔ Mengantuk
✔ Air kencing sedikit dan pekat
✔ Sakit kepala/migrain
✔ Kulit menjadi kurang kenyal
✔ Sembelit
✔ Masalah buah pinggang

Pastikan anda minum air yang bersih, selamat dan berkhasiat seperti air mineral atau air yang ditapis.
Air yang bersih membantu meningkatkan sistem imunisasi badan, menghalang penyebaran toksin dan mengurangkan risiko mendapat penyakit.

- Semoga bermanfat buat semua, silakan SHARE.