Pellavina White Coffee

Selasa, 30 Jun 2015

Masalah Jeragat Kini Boleh Di Atasi !!

JANGAN BIARKAN ORANG TAHU USIA ANDA !
Asslamualaikum raya dah nk dekatkan...mesti nanti byk nk pkai duit untuk buat rawatan muka..jerawat dah tak de tapi.........nak awek muda, nak jadi putih, tak nak parut jerawat, dan nk nampak glowing je kan..
kali ni korang tak payah nak spent banyak duit untuk cantik dan lebih muda dari usia anda..admin ada satu rahsia utk korang..
kombinasi >>> sabun pewiit dan krim malam alovera
magic produk ni = memutihkan , menghilangkan parut jerawat dan menghilangkan jeragat !
berminat nk dapat harga promosi SET SOFIA ini??
khas utk 200 unit terawal SAHAJA... apa tunggu lagi, cepat2 pm admin yeepp..
(FREE POSTAGE) penghantaran segera..1-2 hari bekerja akan sampai kt alamat anda..cepat2 pm Arda  yee..

sms/whatsaap ke 01126093727 untuk dapatkan #setsofia 


Isnin, 29 Jun 2015

Lagi Feedback SABUN PEWITT !!




Kulit tak kering dan jerawat makin kecut ! 



Klik sini untuk testimoni Lain  >> KLIK SINI

KELEBIHAN SABUN PEWITT
************************************
€ menghilangkan jerawat batu
€ menghilangkan parut jerawat
€ menghilangkan kesan jerawat
€ memutihkan
€ mengecilkan pori-pori kulit
€ menyihatkan kulit(vitamin-c)
€ menyegar kulit muka .
€ mengawal minyak berlebihan
€ mengekalkan kelembapan kulit
€ menigkatkan keanjalan kulit ( org berusia )
€ kulit lebih licin , cerah dan berseri-seri
€ membuang toksin pada wajah
€ mengahalang blackhead dan whitehead

KANDUNGAN SABUN PEWITT
***************************************
® extract bunga cengkih selepas hujan
® extract kulit kayu manis turun-temurun tok
® extract collagen
® vitamin C
® semua extract halal
® home made ....
® 1 bunga cengkih = membantu menghilangkan jerawat dan jerawat batu
® 2 kulit kayu manis = membantu menghilangkan parut jerawat dan jerawat
® 3 collagen = mencantikkan kulit dan mencerahkan kulit serta merawat kulit mati dan memulilkan kulit dari kesan parut jerawat .
® vitamain C = Menyegarkan kulit dan merawat parut jerawat dan juga lekuk2 jerawat ..

SMS/Whatsapp "sabun pewit" ke 01126093727 atau tinggalkan no phone uolss di ruangan komen, Arda akan wasap


Sabtu, 27 Jun 2015

Hanya allah swt tempat bergantung !!

Alhamdulillah, segala perancangan dipermudahkan smile emoticon
Tiada yang benar melainkan benar yang aturan allah swt itu sangat cantik, tepat pada masanya smile emoticon
Hanya allah swt tempat bergantung !! Berdoalah dan berharaplah hanya allah swt yang berhak tentukan bilakah masanya dimakbulkan smile emoticon
alhamdulillah, syukur itu hanya kepada Allah swt smile emoticon


Bagaimana Nak KAYA DAN REZEKI YANG CUKUP ?

Isilah titik-titik di bawah ini dan mohon dijawab dengan jujur di dalam hati kita masing-masing ...
1. Allah menciptakan tertawa dan .....
2. Allah itu mematikan dan .....
3. Allah menciptakan lelaki-lelaki dan .....
4. Allah memberikan kekayaan dan .....
Kebanyakkan kita tentu akan dengan mudah menjawab:
1. Menangis ...
2. Menghidupkan ...
3. Perempuan ...
Tapi bagaimana dengan no.4 ...? Apakah Kemiskinan ...?
Untuk mengetahui jawapannya, mari kita lihat rangkaian firman Allah dalam surat An-Najm ayat 43-45, dan 48, sebagai berikut:
ﻭَﺃَﻧَّﻪُ ﻫُﻮَ ﺃَﺿْﺤَﻚَ ﻭَﺃَﺑْﻜَﻰ
"dan Dia-lah yang menjadikan orang tertawa dan menangis." (QS. An-Najm : 43).
ﻭَﺃَﻧَّﻪُ ﻫُﻮَ ﺃَﻣَﺎﺕَ ﻭَﺃَﺣْﻴَﺎ
"dan Dia-lah yang mematikan dan menghidupkan." (QS. An-Najm : 44).
ﻭَﺃَﻧَّﻪُ ﺧَﻠَﻖَ ﺍﻟﺰَّﻭْﺟَﻴْﻦِ ﺍﻟﺬَّﻛَﺮَ ﻭَﺍﻟْﺄُﻧﺜَﻰ
"dan Dia-lah yang menciptakan berpasang-pasangan lelaki-lelaki dan perempuan. " (QS. An-Najm : 45).
ﻭَﺃَﻧَّﻪُ ﻫُﻮَ ﺃَﻏْﻨَﻰ ﻭَﺃَﻗْﻨَﻰ
"dan Dia-lah yang memberikan kekayaan dan kecukupan." (QS. An-Najm : 48).
Ternyata jawapan kita benar hanya pada no. 1-3 ... sedang jawapan untuk no. 4 keliru.
Jawapan Allah Ta'ala dalam Al-Qur'an bukan Kemiskinan, tapi KECUKUPAN.
Subhanallah..
Sesungguhnya Allah Ta'ala hanya memberi Kekayaan dan Kecukupan kepada hamba-Nya.
Dan ternyata yang "menciptakan" Kemiskinan adalah diri kita sendiri.
Hal ini boleh karena ketidakadilan ekonomi, kemalasan, boleh juga
karena kemiskinan itu kita bentuk di dalam minda pikir kita sendiri.
Itulah hakikatnya, mengapa orang-orang yang senantiasa bersyukur; walaupun hidup serba kekurangan ia akan tetap tersenyum dan merasa cukup, bukan merasa miskin.
Jadi, marilah kita bangun rasa keberlimpahan dan kecukupan didalam hati dan pikiran kita, berhenti mengeluh, berhenti mengatakan rezeki kecil, berhenti menuduh sana sini, berhenti mengikut perasaan dan emosi keterlaluan, berhenti menegakkan ego kita, berhenti mengadu dumba sesama sendiri agar kita menjadi hamba-Nya yg selalu Bersyukur.
Semangat menjemput rezeki yang halal, biar semakin berkah...


Rabu, 24 Jun 2015

Jom Pakat Borong SABUN PEWITT buat stok raya !!!

Haaaa,ade sesape lagi nak cuba SABUN PEWIITTTT nii???
Yang sentiasa repeat order banyak terus tuu,terima kasih yee..katanya nak buat stok untuk RAYA!!!KihKihKih..Nak bagi sanak saudara datang nanti..Perghhhhhh,kongsi KECANTIKKAN ramai2 tak salah kan???
Jom pakat cuba reramai =) 


SABUN PEWIIT !!EXTRACT KULIT KAYU MANIS/BUNGA CENGKIH
Kelebihan sabun
€ menghilangkan jerawat batu
€ menghilangkan parut jerawat
€ menghilangkan kesan jerawat
€ memutihkan
€ mengecilkan pori-pori kulit
€ menyihatkan kulit(vitamin-c)
€ menyegar kulit muka .
€ mengawal minyak berlebihan
€ mengekalkan kelembapan kulit
€ menigkatkan keanjalan kulit ( org berusia )
€ kulit lebih licin , cerah dan berseri-seri
€ membuang toksin pada wajah
€ mengahalang blackhead dan whitehead
€ TAK BAYAR LEBIH ..
Kandungan sabun
® extract bunga cengkih selepas hujan
® extract kulit kayu manis turun-temurun tok
® extract collagen
® vitamin C
® semua extract halal
® home made ....
® 1 bunga cengkih = membantu menghilangkan jerawat dan jerawat batu
® 2 kulit kayu manis = membantu menghilangkan parut jerawat dan jerawat
® 3 collagen = mencantikkan kulit dan mencerahkan kulit serta merawat kulit mati dan memulilkan kulit dari kesan parut jerawat .
® vitamain C = Menyegarkan kulit dan merawat parut jerawat dan juga lekuk2 jerawat ..

SMS/Whatsapp "sabun pewit" ke 01126093727 atau tinggalkan no phone uolss di ruangan komen, Arda akan wasap


YAKIN yang Allah akan tolong kita !

Bukan kita yakin dengan diri kita. Tapi yakin yang Allah akan tolong kita. Yakin yang pertolonganNya akan datang. Yang kesusahan, masalah, tekanan yang kita hadapi akan diganti dengan kejayaan dariNya. Bila dan bagaimana? Biarkan Allah yang tentukan. Kerana Dia tahu apa yang terbaik untuk kita. Penyelesaian yang terbaik.
Kerja kita usaha yang terbaik, jemput pertolongannya, baiki diri kita dan always yakin dengan Allah. Bersangka baik denganNya. Yang pintu rahmatNya, pertolongannya sentiasa terbuka luas untuk kita.
Sebenarnya Tuhan dah lama ajar tips ini dalam Surah Annas. Tuhan tahu yang kerja syaitan memang mendatangkan perasaan was-was dalam hati kita. Syaitan nak sampai kita putus asa dengan rahmat Allah. Sebab tu Allah bekalkan kita dengan surah annas. Inilah sebenarnya tips dari Tuhan.
Jadi kalau perasaan tu datang, kita baca surah Annas..


"Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani.
Katakanlah: "Aku berlindung kepada (Allah) Pemulihara sekalian manusia.
Yang Menguasai sekalian manusia.
Tuhan yang berhak disembah oleh sekalian manusia.
Dari kejahatan (bisikan) syaitan yang bersembunyi.
Yang melemparkan bisikan dan hasutannya ke dalam hati manusia.
(Iaitu pembisik dan penghasut) dari kalangan jin dan manusia".


Baca dengan syarat utama: yakin dengan Allah.
Ubah cara cakap kita. Buang ayat-ayat yang tidak yakin tu jauh-jauh. Ganti dengan ayat-ayat positif, yang menunjukkan kita yakin denganNya. Dengan pertolonganNya. Dengan rahmat dan kasih-sayangNya.
Saya yakin, perubahan yang drastik juga boleh berlaku kepada sesiapa saja.
Dipetik dari tulisan  Dr Siti Ujila Official

Selasa, 23 Jun 2015

7 ZIKIR PEMBUKA PINTU REZEKI








1. Memperbanyak Membaca – La hawla Wala
Quwwata Illa billah – Barangsiapa yang
lambat datang Rezekinya hendaklah banyak
mengucapkan – La hawla Wala Quwwata Illa
billah (HR. At- Tabrani)
2. Membaca – La Ilaha Illallahul Malikul
Haqqul Mubin -
Barangsiapa setiap hari membaca La ilaha
illallahul malikul haqqul mubin maka bacaan
itu akan menjadi Keamanan dari Kefakiran dan
menjadi Penenteram dari rasa Takut dalam
Kubur (HR. Abu Nu’aim dan Ad Dailami).
3. Membaca – Subhanallah wabihamdihi
Subhanallahil adziim . Dari setiap Kalimat itu
seorang MALAIKAT yang BERTASBIH kepada
ALLAH Ta’ala sampai hari Kiamat yang
Pahala Tasbihnya itu diberikan Untukmu.
(HR. Al-Mustagfiri dalam Ad-Da’awat)
4. Membaca Surat Al-IKHLA S:
Barangsiapa membaca Surat AlIkhlas ketika
masuk rumah maka berkah bacaan
Menghilangkan Kefakiran dari penghuni rumah
dan tetangganya (HR. AtTabrani)
5. Membaca Surat Al-WAQIA’AH :
Barangsiapa membaca surat Al-Waqiaah
setiap malam…maka TIDAK akan diTimpa
Kesempitan Hidup” (HR. Al-Baihaqi dalam
Syu’ab Al-Iman)
6. Memperbanyak SELAWAT KEATAS NABI :
Dari Umar bin Khaththab dari Nabi
Shallallahu’alaihi wa sallam bersabda
bersabda: Barangsiapa Berselawat kepadaku
satu kali Selawat maka ALLAH akan
membalas sepuluh kali Selawat dan
Mengangkatnya Sepuluh DARJAT.
(Dikeluarkan Imam Bukhari dalam Adabul
Mufrad, Ibnu Abu Syaibah…al-Bazzar….Ibnu
Syahiin dan al-Ismaili dengan sanad ma’lul)
7. Melazimkan BERISTIGHAFAR :
Barangsiapa melazimkan Beristighfar nescaya
ALLAH akan Mengeluarkan dia dari segala
Kesusahan dan Memberikan Rezki dari arah
yang tidak diDuga-Duga” (HR. Ahmad, Abu
Dawud dan Ibnu Majjah)
Ya ALLAH berikanlah kami Rezki yang Luas…
yang Halal lagi Baik tanpa Memberatkan
kami….Jika Rezki kami ada diLangit maka
Turunkanlah.
Jika ada diBumi maka
Keluarkanlah. Jika jauh maka Dekatkanlah.
Jika Dekat maka Mudahkan lah.
Jika sedikit maka Banyakanlah.
Jika banyak
maka BERKATI LAH agar kami dapat
menolong ANAK-ANAK YATIM – FAKIR
MISKIN – MEREKA YANG DALAM KESUSAHAN
dan  KEDHAIFAN.
YA ALLAH……Kabulkanlah doa kami…Aamiiin
YA ALLAH Ya Robbal ‘Alamin.
Semoga ALLAH Mengabulkan Do’a kita.
Semoga Bermanfaat. In shaa ALLAH.....
SEBARKANN...

Isnin, 22 Jun 2015

Cara Hilangkan Parut Jerawat Dengan Cepat Dan Mudah !!

Haaaa,ade sesape lagi nak cuba SABUN PEWIITTTT nii??? Yang sentiasa repeat order banyak terus tuu,terima kasih yee..katanya nak buat stok untuk RAYA!!!KihKihKih..Nak bagi sanak saudara datang nanti..Perghhhhhh,kongsi KECANTIKKAN ramai2 tak salah kan???JOM CUBA

SABUN PEWIIT !!EXTRACT KULIT KAYU MANIS/BUNGA CENGKIH
Kelebihan sabun
€ menghilangkan jerawat batu
€ menghilangkan parut jerawat
€ menghilangkan kesan jerawat
€ memutihkan
€ mengecilkan pori-pori kulit
€ menyihatkan kulit(vitamin-c)
€ menyegar kulit muka .
€ mengawal minyak berlebihan
€ mengekalkan kelembapan kulit
€ menigkatkan keanjalan kulit ( org berusia )
€ kulit lebih licin , cerah dan berseri-seri
€ membuang toksin pada wajah
€ mengahalang blackhead dan whitehead
€ TAK BAYAR LEBIH ..

Kandungan sabun
® extract bunga cengkih selepas hujan
® extract kulit kayu manis turun-temurun tok
® extract collagen
® vitamin C
® semua extract halal
® home made ....
® 1 bunga cengkih = membantu menghilangkan jerawat dan jerawat batu
® 2 kulit kayu manis = membantu menghilangkan parut jerawat dan jerawat
® 3 collagen = mencantikkan kulit dan mencerahkan kulit serta merawat kulit mati dan memulilkan kulit dari kesan parut jerawat .
® vitamain C = Menyegarkan kulit dan merawat parut jerawat dan juga lekuk2 jerawat ..

sms/whatsaap ke 01126093727 (Arda) 






Doa Agar Suami/ Isteri Berubah Ke Arah Kebaikan !

Jom amalkan smile emoticon
==================================================
masalah jerawat dan booster susu ibu disini >> shuhadabadya.blogspot.com



"Baru 3 HARI minum umma lacto..susu keluar menitis-nitis macam dalam pantang"


Risau Susu Kurang ?
Risau Stock Susu Tidak Banyak ?
Risau Si Manja Tidak Kenyang Bila Menyusu ?
Risau Si Manja Demam Kuning ?
"Kami Akan Bantu"
.
.APA RAHSIA ???
?Lebih 1000 Ibu Yang Menyusu Mengatakan Susu Mereka
" Penuh Dan Menitis-Nitis " Selepas Mengamalkan UMMA LACTO
?Selepas 3 hari Mula Merasa Perubahan Dimana Susu menjadi Pekat Likat..
?Si Manja Tidak Menangis Pada Waktu Malam Lagi
?Stock Susu Dapat Disimpan Degan Banyak
?Si Manja Sentiasa Kenyang
? Demam Kuning Si Manja Hilang Serta Merta
?Membantu Mencantikkan kulit Ibu selepas Bersalin
TERBUKTI BERKESAN DALAM 3 HARI SAHAJA!!


SMS/Whatsapp "umma lacto" ke 01126093727


RENUNGAN HARI NI

Kisah Botol... 🍶🍶


1. Kalau diisi air mineral, harganya RM1...💰


2. Kalau diisi jus buah, harganya RM8...💰💰


3. Kalau diisi Madu Yaman, harganya RM200...💰💰💰

4. Kalau diisi minyak wangi odd, harganya RM1000.💰💰💰💰💰

5. Kalau diisi air longkang, ianya akan dibuang dalam tong sampah kerana langsung tiada harga dan tiada siapa yg suka.💸💸

gambar ihsan google 

Botol yg sama tetapi harganya berbeza sebab apa yang terisi di dalamnya adalah berbeza...
Begitu juga kita...kita semua sama...kita .semua manusia...yang membezakan kita antara satu sama lain adalah IMAN & AMAL yang ada dalam diri kita...yang akan menyebabkan kita berharga di sisi ALLAH atau kita dipandang hina oleh ALLAH lalu dibuang ke dalam neraka...

Semoga Bermanfaat, Insyallah

Nak Muka FLAWLESS ?? gune aje SABUN PEWITT !!


Rahsia rawatan semulajadi untuk merawat masalah kulit wajah agar kembali licin dan gebu ..InsyaAllah dengan Izin Allah swt semestinya smile emoticon‪#‎sabunpewitt‬
KHASIAT SABUN PEWITT
======================
€ menghilangkan jerawat batu
€ menghilangkan parut jerawat
€ menghilangkan kesan jerawat
€ memutihkan
€ mengecilkan pori-pori kulit
€ menyihatkan kulit(vitamin-c)
€ menyegar kulit muka .
€ mengawal minyak berlebihan
€ mengekalkan kelembapan kulit
€ menigkatkan keanjalan kulit ( org berusia )
€ kulit lebih licin , cerah dan berseri-seri
€ membuang toksin pada wajah
€ mengahalang blackhead dan whitehead

Klik sini untuk testimoni Lain  >> KLIK SINI

SMS/Whatsapp "sabun pewit" ke 011-26093727

Ahad, 21 Jun 2015

SABUN PEWITT sesuai Untuk Semua Peringkat Umur !!

Alhamdulillah sesuai sangat katanya !!





EXTRACT KULIT KAYU MANIS/BUNGA CENGKIH
Kelebihan sabun
€ menghilangkan jerawat batu
€ menghilangkan parut jerawat
€ menghilangkan kesan jerawat
€ memutihkan
€ mengecilkan pori-pori kulit
€ menyihatkan kulit(vitamin-c)
€ menyegar kulit muka .
€ mengawal minyak berlebihan
€ mengekalkan kelembapan kulit
€ menigkatkan keanjalan kulit ( org berusia )
€ kulit lebih licin , cerah dan berseri-seri
€ membuang toksin pada wajah
€ mengahalang blackhead dan whitehead
€ TAK BAYAR LEBIH ..
Kandungan sabun
® extract bunga cengkih selepas hujan
® extract kulit kayu manis turun-temurun tok
® extract collagen
® vitamin C
® semua extract halal
® home made ....
"THE POWER OF PEWIIT SOAP"
® 1 bunga cengkih = membantu menghilangkan jerawat dan jerawat batu
® 2 kulit kayu manis = membantu menghilangkan parut jerawat dan jerawat
® 3 collagen = mencantikkan kulit dan mencerahkan kulit serta merawat kulit mati dan memulilkan kulit dari kesan parut jerawat .
® vitamin C = Menyegarkan kulit dan merawat parut jerawat dan juga lekuk2 jerawat ..

sms/whatsaap ke 01126093727

Jumaat, 19 Jun 2015

Setelah Menggunakan SABUN PEWITT kini PARUT SEMAKIN PUDAR !!!

Alhamdulillah, nak repeat order lagi !!
Selepas 2 bulan guna, kini parit jerawat semakin pudar smile emoticon
Alhamdulillah smile emoticon

KHASIAT SABUN PEWITT
======================

€ menghilangkan jerawat batu
€ menghilangkan parut jerawat
€ menghilangkan kesan jerawat
€ memutihkan
€ mengecilkan pori-pori kulit
€ menyihatkan kulit(vitamin-c)
€ menyegar kulit muka .
€ mengawal minyak berlebihan
€ mengekalkan kelembapan kulit
€ menigkatkan keanjalan kulit ( org berusia )
€ kulit lebih licin , cerah dan berseri-seri
€ membuang toksin pada wajah
€ menghalang blackhead dan whitehead

SMS/Whatsapp "sabun pewit" ke 01126093727 atau tinggalkan no phone uolss di ruangan komen, Arda akan wasap


Terkesima, Terpesona, Terasa betapa kurang nye diri ini dgn sifat pemurah!!


Begitulah perasaan ini, saat ini tongue emoticon
Harini ade yg terlebih bayar, biasanya minta dipulangkan
RM10 bukanlah jumlah yg sangat besar tapi juga bukanlah jumlah yg sikit bg sesetengah org.
Customer sy minta supaya diubahkan nilai RM10 tu kpd nilai pahala di sisi Allah.
Insyaallah, sy akan panjangkan dan usahakan niat suci beliau itu.
Ya Allah, lipat gandakan pahala bagi customer ku yg pemurah ini. Amin Ya Allah.
Terharunya rasa, dapat bertemu dengan orang-orang yang pemurah =) 



Jom Cuba SABUN PEWITT pasti TERUJA !!


Alhamdulillah, saya dah terima smile emoticon 

Jom cantik berseri dihari raya !! 

Gunalah sabun pewitt, uols pasti terpesona 

Klik sini untuk testimoni Lain  >> KLIK SINI

smile emoticon smile emoticon smile emoticon

Sms/whatsaap ke 01126093727

Seorang penjual besi buruk bertanya kepada seorang Ustaz..


"Ustaz..! Kenapa ya..! Saya merasa bosan dengan hidup saya yang begini-begini..! Terus hambar, tak ada arahnya, tak ada nikmatnya..! Bosan saya Ustaz..! Saya ingin bahagia tapi kenapa susah ya?"
Ustaz pun menjawab :
"Oohh..! Mungkin masa ini Allah juga lagi bosan dengan tuan."
"Allah bosan dengan saya? Maksudnya macamana Ustaz?" Tanya si tukang besi kembali..
Ustaz menjelaskan :
"Mungkin Allah penat cari tuan tapi tak pernah jumpa pun. Dicari di antara ahli dhuha, tuan tak ada. Dicari di antara ahli tahajjud juga tak ada.
Dicari di antara ahli puasa sunat juga tak ada. Dicari di antara ahli sedekah, juga tak kelihatan.
Dicari di antara ahli Qur'an, tuan juga tak ada di sana. Dicari di antara ahli umrah, niat pun tuan belum buat.
Dicari di antara orang-orang yang khusyuk solatnya, tuan juga tak ada. Dicari di antara ahli selawat pun tak ada. Dicari di antara yang menuntut ilmu apa lagi.
Lalu Allah swt mau cari tuan di mana lagi..? Cuba tuan bagitau..! Cakaplah jangan terdiam pulak..!"
Lalu..! Menangislah si tukang besi tadi sambil mengusap airmatanya, dia beristighfar.
Segeralah kembali kepada Allah..! Dekatliah Allah. Hanya Allah sajalah ZAT yang boleh mententeramkan hidup kita.
PASTIKAN NAMA ANDA
SENTIASA DALAM SENARAI
M A S A
A N D A M A S I H A D A
J A G A L A H
M A S A L A P A N G A N D A
::SEMOGA ALLAH PERMUDAHKAN DAN DIKEKALKAN SERTA DIKAYAKAN DGN IMAN & TAQWA
AAMIIN YA ROBB

Khamis, 18 Jun 2015

* PLASTIK BOCOR *


Hati2 dengan plastik bocor. 

Kamu ambil wudhuk dgn sempurna tapi mmbazir air (plastik bocor)

Kamu solat, sedekah, baca Quran, pegi haji n umrah banyak kali tapi kamu membuat fitnah tentang orang.. So (plastik bocor)

Kamu beri byk sedekah kat org miskin tapi kamu mempergunakan dan melukai mereka (plastik bocor)

Kamu bangun tahajud, puasa dan taat pada Allah tapi kamu putuskan tali silaturrahim dengan keluarga (plastik bocor)

Kamu puasa dan sabar dengan ujian lapar dan dahaga tetapi kamu bersumpah, mengganggu, mengacau dan tak boleh kawal marah kamu (plastik bocor)

Kamu pakai abaya dan tudung tapi minyak wangi kamu bau kuat (plastik bocor)

Kamu muliakan dan layan baik tetamu kamu tapi bila dia balik, kamu cakap belakang pasal semua kekurangan dia (plastik bocor)

Kamu berkorban kesenangan kamu demi anak dan suami tapi kamu merungut setiap masa membuatkan mereka rasa bersalah (plastik bocor)

Kamu doa mohon keampunan, Allah beri kamu sakit, kamu mula merungut buat org sekeliling kamu tertekan (sedangkan sakit pengampun dosa) (plastik bocor)

Jangan kamu kumpul semua amalan baik kamu dalam plastik bocor. Kamu berusaha mengisinya tapi dengan senang ia jatuh tumpah ke bawah!

Muhasabah diri bersama


Salam Ramadhan

Alhamdulillah, mulakan pagi ini dgn senyuman yg ikhlas penuh ceria smile emoticon
Subhanallah
Alhamdulillah
Allahuakbar
Alhamdulillah, semoga harini fikir yg baik2 saja, buat yg baik2 saja, insyaallah yg dtgnya pun perkara yg baik2 aje smile emoticon


Rabu, 17 Jun 2015

KHASIAT & CARA MAKAN HABBATUS SAUDA



Orang Melayu jarang menggunakan herba Jintan hitam ini.Dalam bahasa inggeris disebut black cumin seed. Ia lebih digunakan oleh masyarakat India terutama dalam masakan kari. Herba hitam ini sama penting dengan rempah penyedap masakan lain seperti jintan putih,jintan manis. ketumbar, bunga cengkih, kulit kayu manis dan sebagainya.

Herba hitam ini tentulah berwarna hitam, Saiznya kira-kira sebesar biji sawi dan rasanya pahit-pahit pedas. Harganya murah namun khasiatnya amat tinggi.

Nama popularnya ialah Habbatus Sauda. Ada juga yang menyebut Habbatul sauda atau Sauda Seed.

Banyaknya khasiat Jintan Hitam ini hingggakan Baginda Nabi Muhammad SAW mahu umatnya mengamal makan Jintan Hitam ini. Imam Muslim meriwayatkan hadis Nab dari Abu Hurairah r.a yang bermaksud, “Tetaplah dengan Habbatus Sauda (Jintan Hitam) kerana sesungguhnya ia mengandungi ubat bagi banyak (segala) penyakit kecuali tua dan mati.”


Berikut adalah kaedah memakan Jintan Hitam untuk menjaga kesihatan;

1 Makan 7 biji Jintan Hitam sebelum tidur dan 7 biji selepas bangun tidur. Kebaikan: menjaga kesihatan menyeluruh, memberi tenaga pada tubuh, mengurangkan kolesterol, membanyakkan susu ibu.

2 Goreng 1 sudu kecil Jintan Hitam dan kisar menjadi serbuk. Campur dalam air suam dan tambah 1 sudu besar madu. Kebaikan: masalah kencing tidak lawas, melancarkan keluar haid bagi wanita.

3 Rebus susu segar atas air mendidih. Campur 1 sudu teh Jintan Hitam. Campur 1 sudu besar madu. Kemudian minum suam sebelum melakukan hubungan suami isterii. Kebaikan: kesihatan tenaga batin.

4 Campur serbuk Jintan Hitam dengan air suam dan berkumur. Kebaikkan: mengurangkan sakit gigi.

5 Campur 1 sudu besar cuka dan 1 sudu kecil Jintan Hitam. Kebaikkan: membunuh cacing dalam perut.

6 Campur 1 sudu kecil Jintan Hitam, 1 sudu kecil perahan limau dan 1 sudu besar madu. Makan 2-3 kali sehari. Kebaikkan: menghilangkan demam selsema dan sakit tekak.

Ada kebaikkan lain kaedah lain mengamalkan Jintan Hitam selain 6 perkara di atas. Anda boleh carinya dalam Internet atau baca buku berkaitan perubatan Islam. Amat panjang kalau mahu dicatatkan semuanya.

Bagaimanapun, kini ramai yang mengamalkan atau mengambil habbatus sauda dalam bentuk biji ,serbuk dan juga minyak.


Psstt : Nak hilangkan jerawat dengan kulit kayu manis ?? 

           gunakan sabun pewitt (sms/whatsaap arda 01126093727 )

Selasa, 16 Jun 2015

Fadhilat mencium suami


Bila isteri salam dan cium tangan suami, maka gugurlah dosa-dosa kecil si isteri. Restu seorang suami tu penting dalam rumahtangga. Lagipun isteri juga akan dapat pahala. Suami pun mendapat pahala juga kalau dia kucup dahi isteri. smile emoticon

Nak Repeat Order Lagi !! Kawan Pun Nak Order Juga SABUN PEWITT !!


Alhamdulillah, jerawat Ayu dah kecut, kesan parut juga makin kurang !!
Baru guna SEMINGGU je  #sabunpewitt NIE  

KHASIAT SABUN PEWITT
======================
€ menghilangkan jerawat batu
€ menghilangkan parut jerawat
€ menghilangkan kesan jerawat
€ memutihkan
€ mengecilkan pori-pori kulit
€ menyihatkan kulit(vitamin-c)
€ menyegar kulit muka .
€ mengawal minyak berlebihan
€ mengekalkan kelembapan kulit
€ menigkatkan keanjalan kulit ( org berusia )
€ kulit lebih licin , cerah dan berseri-seri
€ membuang toksin pada wajah
€ menghalang blackhead dan whitehead


SMS/Whatsapp "sabun pewit" ke 01126093727 atau
tinggalkan no phone uolss di ruangan komen, Arda akan wasap
Testimoni > BLOG ARDA eSHOP ( shuhadabadya.blogspot.com )

Saya Dah Terima SABUN PEWITT !!

Dah terima sabun pewitt !!

Terima kasih buat en pos laju yang hantar sabun dengan selamatnya kepada pengguna sabun pewitt kami =) 

Detail SABUN PEWITT boleh lihat di blog ARDA eSHOP
shuhadabadya.blogspot.com

SMS/Whatsapp "sabun pewit" ke 01126093727


Ramadhan Kali Ini

Arda, hari ini,
Tak sama dgn Arda tahun lepas.
Lagi berbeza dari tahun-tahun yg sudah.
Maka Ramadhan kali ini,
Pastinya tak sama dgn Ramadhan yg lepas.
Mahu lebih indah.
Tambah lebih ibadah.
Jadi lebih ikhlas.

*Ramadhan Mubarak.* 😊
Salam kemaafan buat semua. 
Semoga menjadi lebih baik, dan terus baik! 
Alhamdulillahi a'la kulli haal.