Pellavina White Coffee

Sabtu, 31 Oktober 2015

Parut Hitam Pudar dengan Pewiit Skincare 3in1 !!!

Wahh baru je guna dah ade perubahan !!!
"bekas jerawat hitam makin pudar !! jerawat juga cepat kecut !!"
overall memang BERBALOI GUNA ‪#‎PEWIITSKINCARE‬ nie !!!
Alhamdulillah ‪#‎syukurselalu‬
perubahan takkan berlaku jika tak mengambil langkah untuk MENCUBA !!
Tahniah untuk yang sedang mencuba !!!
Insyaallah saya doakan kesemua uolss yang sedang cuba ‪#‎pewiitsoap‬‪#‎sofiaskincare‬ ‪#‎sakuraskincare‬ ‪#‎pewiit3in1skincare‬
agar semuanya BERHASIL dengan hasil yang superb !!!
Jom cuba sekarang !!
Sms/whatsaap 01126093727
Fb: Stokis Sabun Pewiit
Instagram: ardaeshop
Blog: shuhadabadya.blogspot.com



Jom basmi jerawat dan jeragat dengan pewiit skincare 3in1 !!

Usah tggu hingga esok !!
Renung jangan hanya termenung !!
Perubahan memerlukan tindakan !!
Jom mulakan segera 
Sms/whatsaap 01126093727
Blog: shuhadabadya.blogspot.com


Khamis, 29 Oktober 2015

Wajah Cerah Licin Berseri Lepas Guna SABUN PEWIIT !!

Bila hilang semua cela, kulit tampak anggun berseri !!
Alhamdulillah ‪#‎syukurselalu‬
Sms/whatsaap 01126093727
Instagram: ardaeshop
Fb: stokis sabun pewiit
Blog: shuhadabadya.blogspot.com


TIPS & PETUA HILANGKAN JERAWAT DI MUKA


1. Hilangkan Jerawat Dengan Tomato.
Buah tomato mempunyai pelbagai khasiat yang bagus. Antara khasiat buah tomato ialah baik untuk kesihatan mata, menghilangkan bintik hitam (blackheads) dan juga menghilangkan jerawat. Mula-mula belah buah tomato dan lumurkan ke seluruh muka dan biar sekurang-kurangnya 1 jam atau biar sehingga kering barulah bilas dengan air suam. Untuk hasil yang terbaik amalkan juga dengan makan tomato.

2. Hilangkan Jerawat Dengan Kulit Kayu Manis.
Mula-mula ambil satu kulit kayu manis dan asahkannya pada tembikar atau alas pengasah campurkan dengan sedikit madu. Jika tidak ada madu boleh juga gunakan air biasa. Jadikannya sebagai masker dan sapukan ke seluruh muka sebelum masuk tidur. Bilas dengan air bersih pada keesokan paginya. Amalkan sekurang-kurangnya tiga kali seminggu. Peringatan ketika mencuba untuk kali pertama, letakkan nipis-nipis sebab kulit kayu manis sedikit “panas” dan boleh menimbulkan rasa kurang selesa.

3. Hilangkan Jerawat Dengan Lidah Buaya.
Lendir lidah buaya (aloe vera) selain dapat menghilangkan jerawat, ia juga bagus untuk menghilangkan parut jerawat. Ambil daun lidah buaya, potong kepada beberapa kerat dan bahagian, kemudian kupas kulit luarnya, sapukan lendir lidah buaya pada bahagian muka yang terdapat jerawat. Ulangi langkah ini pada setiap pagi dan waktu petang. Paling pentig, usaha ini hendaklah dilakukan secara berterusan.

4. Hilangkan Jerawat Dengan Ubat Gigi.
Sebelum tidur, letakkan ubat gigi pada bahagian yang ditumbuhi jerawat. Biarkan semalaman/sampai pagi kemudian baru dibilas dengan air yang suam. Kandungan ubat gigi mampu membantu untuk mengeringkan jerawat dan ia juga mampu untuk menyerap minyak pada wajah.

5. Hilangkan Jerawat Dengan Putih Telur.
Mula-mula pisahkan kuning telur dengan putih telur. Ambil putih telurnya sahaja. Pukul sebentar lalu pakaikan ke wajah anda selama 15 minit. Putih telur ini berfungsi membantu mengurangkan minyak di wajah anda yang seringkali menjadi penyebab tumbuhnya jerawat.

6. Hilangkan Jerawat Dengan Pucuk Jambu Batu.
Ambil segenggam pucuk jambu dan keronyokkan/lumatkan sehingga menjadi seperti “pes”. Kemudian gosok-gosokkan pucuk jambu batu pada muka. Biarkan beberapa minit supaya kering di muka. Kemudian basuhlah dengan air suam.

7. Hilangkan Jerawat Dengan Air Basuhan Beras.
Air basuhan beras jangan dibuang. Ia turut mempunyai banyak khasiat tradisional. Basuh muka dengan air basuhan beras tersebut. Jangan dikeringkan, biarkan hingga kering sendiri. Selepas kering, cuci dengan air suam.

8. Hilangkan Jerawat Dengan Asam Jawa Dan Kunyit Hidup.
Tumbuk kunyit dan campurkan dengan asam jawa dan sedikit air. Setelah campuran itu sebati, sapu rata ke seluruh muka anda. Biarkan kira-kira 20 minit. Kemudian ketika anda mandi, basuhlah dengan bersih. Jika selalu diamalkan, muka anda akan sukar ditumbuhi jerawat dan kulit menjadi lebih halus.

9. Hilangkan Jerawat Dengan Limau Nipis Dan Minyak Masak.
Sebelum tidur, sapukan campuran tadi ke seluruh muka anda. Sekiranya anda merasa pedih, itu hanya sementara. Esoknya, ambil beberapa keping asam gelugur (asam keping) dan rendam dalam air panas . Setelah sejuk atau suam , basuhlah muka anda dengan air itu. Ambil asam dan gosokkan ke seluruh muka anda. Kuatkan gosokan anda pada tempat-tempat yang berparut. Bairkan beberapa minit, kemudian basuh dengan air biasa.

10. Hilangkan Jerawat Dengan Campuran Bedak Sejuk, Garam Dan Air Asam Jawa.
Campur bedak sejuk dengan garam dan air asam jawa. Sapukan di muka dan di tempat yang ditumbuhi jerawat. InsyaAllah, jerawat akan beransur hilang.

11. Hilangkan Jerawat Dengan Daun Teh.
Didihkan daun teh tersebut. Setelah daun teh itu menjadi lembut, tekapkan ke muka atau bahagian yang ditumbuhi jerawat.

12. Hilangkan Jerawat Dengan Air Kelapa.
Bersihkan muka. Kemudian cuci dengan air kelapa. Biarkan ia kering sendiri. Bilas dengan air bersih. Amalkan 3 kali seminggu.

13. Hilangkan Jerawat Dengan Kanji Nasi.
Sejukkan sedikit nasi. Sapukan pada jerawat dan biarkan ia kering di muka. Cuci dengan air suam. Amalkan setiap hari sehingga jerawat berkurangan.

14. Hilangkan Jerawat Dengan Campuran Putih Telur, Tepung Jagung Dan Minyak Zaitun.
Campurkan putih telur (ayam kampung) bersama satu sudu tepung jagung dan minyak zaitun. Gaul rata dan kemudian sapukan ke seluruh muka. Biarkan sehingga kering dan kemudian bilas dengan air suam. Ia elok untuk kulit bermasalah dan boleh membantu mengatasi jerawat. Amalkan 2 kali seminggu.

15. Hilangkan Jerawat Dengan Larutan Tepung Kanji.
Sapukan sedikit larutan tepung kanji bercampur air di sekeliling jerawat yang timbul. InsyaAllah ia akan membantutkan pertumbuhan jerawat tanpa sebarang parut.
Boleh juga cuba set keluaran terbaru kami, PEWIIT SKINCARE, Extract Kulit Kayu Manis, Bunga Cengkih, Alo Vera, dan Tomato yang terbukti sangat efektif secara saintifik untuk menghilangkan jerawat, parut jerawat dan segala masalah kulit anda  klik sini >> Pewiit Skincare 3in1 atau boleh terus sms/whatsaap arda 011-26093727 




Selasa, 27 Oktober 2015

Lelaki Pun Dah Berebut GUNA SABUN PEWIIT !!

Eh eh lelaki pun guna ?? Uolss semua jangan buat terperanjatla...ingat orang perempuan je ke yang kena jaga kulit ??  sapa tak nak kulit cantik kan !! Licin berseri -seri !! Jaga kulit bukan untuk penampilan tapi jika kulit muka banyak sangat kesan kotoran tue tanda badan banyak toksin !!! 
Jom segera nyahkan toksin di kulit uols dengan pewiit soap dan skincare ...barulah mantop gitu !! kulit muka terasa bersih dan segar, keyakinan diri juga bertambah !! yang bestnye, kalo nak ngorat aweks pun dah tak segan hihihi
Lelaki dan perempuan semua boleh guna !! Sabun pewiit nie kan untuk semua, jadi semua orang boleh guna smile emoticon
Jangan malu jangan segan, jom pakat cuba reramai ‪#‎pewiitsoap‬
Sms/whatsaap 01126093727
Instagram: ardaeshop
Blog: shuhadabadya.blogspot.com




Ahad, 25 Oktober 2015

Hasil SOFIA SKINCARE Kini Wajah Kelihatan Bersih Tanpa CELA !!

Dulu wajah nampak KOTOR kini Wajah BERSIH !!
Memang menjadik !! Parut hitam di muka makin berkurangan !!
Penangan guna SOFIA Skincare !!! heart emoticon
Alhamdulillah ‪#‎syukurselalu‬ smile emoticon

Jom dapatkan segera
Sms/whatsaap 01126093727
Instagram: ardaeshop
Fb: Stokis Sabun Pewiit
Blog: shuhadabadya.blogspot.com


Sabtu, 24 Oktober 2015

Baru Je Guna Pewiit Skincare 3in1 Dah Ade Perubahan !!!

Pewiit skincare 3in1 smile emoticon smile emoticon
Dah ade perubahan !!
Alhamdulillah ‪#‎syukurselalu‬ #Testimonipewiitskincare3in1
Sms/whatsaap 01126093727
Instagram: ardaeshop
Blog: shuhadabadya.blogspot.com

Skincare Sabun Pewiit ( Sabun Kulit Kayu Manis) !!!

Pewiit Skincare 3in1
=====================
Dalam 1set ada
- 1sabun kulit kayu manis
- day cream ( uv protaction)
- night cream ( alovera + vit A ,C E)

KELEBIHAN YANG SANGAT AJAIB !!
-------------------------------------------
€ menghilangkan jerawat batu
€ menghilangkan parut jerawat
€ menghilangkan kesan jerawat
€ memutihkan
€ mengecilkan pori kulit
€ menyihatkan kulit
€ muka andar berasa segar .
€ glowing
€ menghilangkan jeragat
€ menghikan kulit kusam
€ uv protaction
€ mengekalkan kelembapan kulit

Kandungan sabun/day cream/ night cream
------------------------------------------------------
® extract bunga cengkih selepas hujan
® extract kulit kayu manis turun temurun tok
® extract collagen
®extract gluta
® vitamin A C E
® extract alovera
® extract tomato
® 1 bunga cengkih = membantu menghilangkan jerawat dan jerawat batu
® 2 kulit kayu manis = membantu menghilangkan parut jerawat dan bintik-bintik hitam
® 3 collagen = mencantikan kulit dan mencerahkan kulit
® 4 gluta = melembabkan kulit wajah
® 5 vitamin A C E = menyihatkan kulit dan merawat sel kulit mati .
® 6 alovera = merawat kulit dan mengecil pori kulit wajah .
® 7 tomato = astringen untuk menghapuskan minyak berlebihan , dan vitamin A ,C untuk mencerahkan kulit kusam dan mengembalikan keremajaan kulit
Kebiasaan org dahulu2 kala menggunakan kulit kayu manis ini sebagai mask pada waktu malam untuk menghilangkan kesan parut jerawat dan juga jerawat pada wajah atau kulit tangan ..
Kami juga memasukan collagen + bunga cengkih + extract betik untuk memutihkan dan mencerahkan kulit wajah secara semula jadi tanpa perlu berbelanja lebih atau ke spa .
Kebiasaan cust kmi mengambil masa sebulan untuk menghilangkan jerawat .. untuk pengetahuaan sis ,sekarang ni artis dan juga golongan kaya kini menggunakan extract semula jadi untuk menjaga kulit meraka. So sayang kalau anda tidak menggunakanya ..
Sms/whatsaap 01126093727
Fb: Stokis Sabun Pewiit
Page: Pellavina Beauty Secrets
Instagram: ardaeshop
Blog: shuhadabadya.blogspot.com


Perubahan Ketara Selepas 1 minggu Guna Pewiit Skincare 3in1 !!!

Selepas 1 minggu !!! 

Inilah hasilnya !! Pewiit skincare 3in1 

Alhamdulillah #syukurselalu smile emoticon

Sms/whatsaap 01126093727
Fb: Stokis Sabun Pewiit
Blog: shuhadabadya.blogspot.com



Jumaat, 23 Oktober 2015

Krim Sakura Best !!!

Jerawat tak naik dah !! Parut makin hilang !! Krim SAKURA Skincare juga best !!!
Alhamdulillah ‪#‎syukurselalu‬
Rugi jika tengok aje smile emoticon
Jom mulakan langkah pertama !!
Sms/whatsaap 01126093727
Instagram: ardaeshop
Fb: Stokis Sabun Pewiit
Blog: shuhadabadya.blogspot.com


Sakura Skincare Merawat Jerawat Menggerutu !!!

Feedback lagi pengguna SAKURA SKINCARE smile emoticon
Jerawat menggerutu dah takde, parut juga kian menghilang !!!
suka sangat krim die...bau WANGI heart emoticon
Uolss bila lagi ?? Fast action fast result !!
Alhamdulillah ‪#‎syukurselalu‬
Terima kasih sudi berkongsi dengan kami heart emoticon
Jom uolss rasai perubahannya
Sms/whatsaap 01126093727
Fb: Stokis Sabun Pewiit
Blog: shuhadabadya.blogspot.com



Nak Kulit Cerah dan Glowing ??? Kami ade jawapannya !!

memang Terbaiklah !! BERKESAN !!
Muka kini lebih cerah glowing dan jerawat cepat kecut !!
Uolss bila lagi ?? Fast action fast result !! heart emoticon
Alhamdulillah ‪#‎syukurselalu‬
Terima kasih sudi berkongsi dengan kami heart emoticon
Jom uolss rasai perubahannya
Sms/whatsaap 01126093727
Fb: Stokis Sabun Pewiit
Blog: shuhadabadya.blogspot.com


Sabun Pewiit Hilangkan Parut di Wajah !!!

Parut hilang !!! Muka makin glowing dan flawless !!
Uols lihatlah sendiri, perubahan yang ketara !! smile emoticon
hasil penggunaan SABUN KULIT KAYU MANIS atau nama glamernya Pewiit Soap

Sms/whatsaap 01126093727
Fb: Stokis Sabun Pewiit
Instagram: ardaeshop
Blog: shuhadabadya.blogspot.com


Khamis, 22 Oktober 2015

Kesan Seawal 3 hari dengan SABUN PEWIIT !!!


Baru 3 hari je guna !!! 

Jerawat dah kecut, parut pudar !! 

                                                          Alhamdulillah #syukurselalu smile emoticon

                                                        Sms/whatsaap 01126093727


Fast Action Fast Result !!!!

Jika tak cuba sekarang bila lagi !!
Ramai yang dah amik langkah pertama !!
Cuba SET SOFIA !!
Cuba SET SAKURA !!
Cuba SET PEWIIT SKINCARE 3in1 !!!
Alhamdulillah, ramai yang dah berpuashati dengan ‪#‎skincare‬ ‪#‎pewiitsoap‬heart emoticon heart emoticon
Jom Cuba sekarang !!
sms/whatsaap 01126093727
instagram: ardaeshop
Blog: shuhadabadya.blogspot.com



Bintik Hitam Hilang Dengan SAKURA SKINCARE !!!

Lepas guna SET SAKURA kini bintik-bintik hitam makin berkurangan !!
Sejujurnya !! Saya berpuashati dengan SET SAKURA !!
Alhamdulillah ‪#‎syukurselalu‬
Testimoni terbaru sakura skincare
Jom rasai perubahannya
Sms/whatsaap 01126093727
Fb: Stokis Sabun Pewiit
Blog: shuhadabadya.blogspot.com


Rabu, 21 Oktober 2015

SAKURA SKINCARE MERAWAT JERAWAT BERNANAH !!!

Jerawat semakin kurang !! 

Jerawat yg bernanah juga dah takde !!

Bau krim malam pun best !! 

Itulah antara respon pengguna SET SAKURA !!!

Alhamdulillah #syukurselalu

Sms/whatsaap 01126093727
Fb: Stokis Sabun Pewiit
Blog: shuhadabadya.blogspot.com



Ramuan Krim Malam Dan Krim Siang SAKURA SKINCARE !!!

SAKURA SKINCARE
==================
Ape yang ade dalam set ni ??
★ Sabun Kulit Kayu Manis (Pewiit Soap)
★ Krim Malam
★ Krim Siang
Pewiit Soap >>>
heart emoticon extract bunga cengkih dan kulit kayu mansis bertindak utk menghilangakn jerawat dan parut2 jerawat
Krim Siang >>>
heart emoticon kandung SPF 30 yang ada dalam cream berfungsi utk menlindungi kulit dari UV matahari pada siang hari dan mengelak kulit dari terbakar dan menyegarkan kulit sepanjang hari
Krim Malam >>>
heart emoticon gulta untuk mencerahkan kulit dan Menyekatakan tona kulit yg tidak sekata
heart emoticon collagen untuk membantu membaiki kulit2 yang telah rosak dan mempercepatkan proses penghasilan kulit baru dan melembapkan kulit.
heart emoticon Vit A + Vit C + Vit E
vitamin-vitamin ini sangat bagus utk kulit memberi kesegaran pada kulit dan membantu menambahkan zat-zat pada kulit kita agar terus segar dan sihat.
Jom cuba sakura smile emoticon
sms/whatsaap 01126093727
instagram: ardaeshop
Fb: Stokis Sabun Pewiit
Blog: shuhadabadya.blogspot.com



Repeat order SET SAKURA !!!

"Jeragat dah makin nipis, kulit makin lembut, jerawat dah takde langsungdah, tinggal bekas je lagi !!"

Alhamdulillah ‪#‎syukurselalu‬

Set Sakura merupakan antara skincare pewiit soap yang terlaris !! Set lengkap mengandungi:
1) SABUN KULIT KAYU MANIS
2) KRIM MALAM
3) KRIM SIANG

Jangan tunggu hingga stok habis !! 
Sms/whatsaap 01126093727
Fb: Stokis Sabun Pewiit
Blog: shuhadabadya.blogspot.com



Selasa, 20 Oktober 2015

Wah Sambutan TAK TERJANGKA PEWIIT SKINCARE !!!



Alhamdulillah ‪#‎syukurselalu‬ smile emoticon
Nanti share perubahan ye smile emoticon
Alhamdulillah kini kesemua set skincare #pewiitsoap TERLAJAK LARIS !!! smile emoticon smile emoticon
Subhanallah
Alhamdulillah
Allahuakbar
semoga terus menjadi sebutan ramai smile emoticon
selamat malam smile emoticon

Krim Siang dan Krim Malam Pewiit Skincare 3in1

=====================================

Pertama, cuba tengok tengok teksturnya.. wahhh lembutnya macam ais krim! Wangiiii dan sejuk tau!

Keduanya sangat penting tau sebab waktu siang yang panjang dan waktu malam pun panjang membuatkan kulit kita kusam tak berseri jika tak dijaga dengan baik .

Krim siang Pewit Skincare juga ada SPF30 dan boleh melindungi kulit dari cahaya matahari yang boleh membakar kulit. So takdelah kulit gelap terbakar..
Krim malam pula berupaya melembutkan dan mencerahkan wajah terutamanya ketika tidur .
Rugi tak cuba uolss krim yang superb nie !!
Ramai yang dah cuba krim, kini dah tertawan heart emoticon !!

Sms/whatsaap 01126093727 (Arda)
Fb: Stokis Sabun Pewiit
Instagram: ardaeshop
Blog: shuhadabadya.blogspot.com



Set Pewiit Skincare 3in1 Kini TERLAJAK LARIS !!!

Alhamdulillah, kini  ‪#‎skincare‬ ‪#‎pewiitsoap telah diupgrade dengan ramuan krim yang lagi berkesan !!!
iaitu SET SKINCARE TERBARU  !!!

                      SET SKINCARE PEWIIT 3IN1 

Baru saja dikeluarkan di pasaran kini sambutan sangat-sangat mengujakan !! Terlalu ramai bertanya dan terlalu ramai yang ingin merasai khasiatnya terutama bagi mereka yang dah merasai mujarabnya  ‪#‎skincare‬ ‪#‎pewiitsoap yang sebelum ini !!

Alhamdulillah, order yang tak menang tangan mula melanda !! Ramai yang duk usha juga dan ramai yang duk booking duluan takut stok habis dirembat orang !!

Wah wah..Alhamdulillah ‪#‎syukurselalu‬ dengan fenomena yang melanda ‪#‎skincare‬ ‪#‎pewiitsoap kini !!!

Alhamdulillah sambutan yang tak putus-putus juga terhadap SET SOFIA DAN SET SAKURA  yang telah dikeluarkan lebih awal sebelum ini Alhamdulillah ‪#‎syukurselalu‬

Set lengkap skincare ini mengandungi:

1) Sabun Kulit Kayu Manis

2) Krim Siang

3) Krim Malam 


    KHASIAT 
€ menghilangkan jerawat batu

€ menghilangkan parut jerawat


€ menghilangkan kesan jerawat 


€ memutihkan


€ mengecilkan pori kulit


€ menyihatkan kulit


€ muka anda berasa segar .


€ glowing


€ menghilangkan jeragat


€ menghilangkan kulit kusam


€ uv protection 


€ mengekalkan kelembapan kulit


Sms/whatsaap 01126093727 (Arda)
Fb: Stokis Sabun Pewiit 
Instagram: ardaeshop