Pellavina White Coffee

Rabu, 30 April 2014

Sweet sangat

Suka sangat tengok gambar nie, kasih sayang pasangan berusia nie sangat menyentuh hati saya.  

Buat Suamiku...

Saya ingin Tua Bersama awak, awak merajuk, saya pujuk, Saya lemah dan awak akan sentiasa di samping saya menyokong saya ...

sayang abang sangat..sangat...<3 

SEMOGA PERKAHWINAN KITA BERKEKALAN HINGGA KE SYURGA <3 

INSYAALLAH 



Menakjubkan !! susu keluar makin banyak sampai meleleh

Feedback dr customer UMMA LACTO    

jom dapatkan stok anda 

sms/whatsapp "umma lacto" ke 01126093727 





Kenapa Kerja Dari Rumah Jadi pilihan ??

Sebaik melahirkan cahaya mata kedua,  bermulalah episod baru kehidupan saya bergelar surirumah sepenuh masa, sebenarnya hati masih gundah gulana dan bercelaru antara kehidupan bekerja dan kehidupan sebagai suri rumah ?? 

Setelah setahun bergelar suri rumah, disamping menyiapkan rutin seharian dirumah, hati mula dilonjak rasa untuk membuat sesuatu untuk membantu suami disamping mencari wang tabungan untuk kami sekeluarga. Hati mula berkira-kira nak bekerja semula, alhamdulillah tawaran untuk cikgu ganti masih dibuka, tapi hati pulak resah untuk tinggalkan anak-anak di pusat asuhan huhuhu  juga perlu kira-kira juga wang untuk bayaran ke taska sekarang bukannye murah, nak tinggalkan anak-anak yang tengah lasak dengan mertua memang tak sampai hati. Pada masa nie, fikiran kusut kembali hati teringin nak kerja tapi anak-anak macamana pula ?

Perkara terbaik pada masa tue adalah mencari jalan keluar macamana nak jaga anak-anak dan pada masa yang sama ade juga sumbangan kewangan untuk keluarga ? Satu-satunya jalan yang ada adalah mulakan bisnes online dari rumah =) =)

Haaa jangan ingat mudah yea, sebelum memulakan bisnes online banyak persediaan yang perlu ada juga bukan main terjah je yea,  jangan terkejut yea sebelum nie online jarang-jarang,  blog dh usang, facebook ade juga tapi kalau online pun baca-baca status orang je tak minat sangat pun, betulla kata orang, biasanya kalo tak terdesak kita malas nak mencuba apepun tapi bila keadaan yang mendesak, segala rintangan pun kita sanggup redah !!

Alhamdulillah, bermula dengan keterpaksaan kini bisness online semakin saya suka suka suka sangat, bab hasilnya sudahla pasti hehehe tapi yang utama kini hati saya tenang dan lapang kerana dapat melihat anak-anak membesar di depan mata juga hasil bisnes online sedikit sebanyak telah dapat membantu kurangkan bebanan suami tercinta =) Sedikit-sedikit lama-lama jadi bukit , in syaa allah semoga impian bergelar jutawan muslimah dunia dan akhirat tercapai =) =) doakan yea ..amin 

Ade hikmahnya di sebalik semua yang terjadi =) =) Alhamdulillah, kini bisnes online yang saya jalankan semakin mendapat sambutan, bermula dengan fanpage fb: Rahsia Ibu Sihat Saya mulakan dengan menjual produk baby tropika khusus untuk baby yang mengalami masalah kulit seperti ruam panas, gatal-gatal atau ekzema. Setelah mendapat sambutan menggalakkan saya tambah lagi dengan menjual produk HARUM MALAM dan Vee Spray khusus untuk masalah kesihatan Wanita. Ade juga yang tanya-tanya ada tak saya jual produk untuk lelaki, alhamdulillah WIRA MALAM produk untuk lelaki mula mendapat sambutan juga di fanpage rahsia ibu sihat.

Atas Sambutan yang menggalakkan, kini UMMA LACTO (booster susu terbaik untuk meransang penghasilan susu ibu agar kembali meriah dan pekat) semakin mendapat permintaan di kalangan ibu-ibu yang mengalami masalah penyusuan bahkan juga diminati oleh ibu yang sedang hamil kerana pengambilan UMMA LACTO ketika hamil menjadikan mereka lebih segar dan bertenaga =)

Syukur padaMu Ya Allah swt atas rezeki yang engkau limpahkan =) =) Terima kasih juga kepada customer-customer yang setia membeli dan repeat order dari saya. Berniaga juga membuatkan saya mengerti nilai kepuasan setelah mendapat respon yang positif dari customer yang telah menggunakan produk yang dijual, Perasaan seronok yang tak dapat digambarkan kerana dapat membantu menyelesaikan masalah yang dihadapi oleh mereka, inilah satu pengalaman berharga yang tak boleh disamakan dengan wang ringgit =) =) =)

Saya makin cinta akan dunia bekerja dari rumah, saya suka suka suka sangat !!  

                                *beginilah lebih kurang keadaan saya sekarang hehehe tapi puashati =) 

Selasa, 29 April 2014

Siapa boleh minum HARUM MALAM ??

Ramai yang salah anggap tentang Produk Harum Malam. Harum Malam boleh diamalkan oleh semua wanita sama ada yang masih anak dara mahupun yang telah berkahwin kecuali dibawah umur 16 tahun. Jika dibawah umur dan mempunyai masalah juga boleh untuk amalkan Produk Harum Malam cuma perlu dikurangkan pengambilannya. Cuma ambil setengah sudu pagi dan setengah sudu lagi malam sebelum tidur.

sms/whatsapp "harum malam" ke 01126093727 

maklumat lebih detail di Rahsia Ibu Sihat



Feedback pengguna HM + WM

"Sy dan husband sama2 dh guna Harum Malam & Wira Malam..Ok sesangat! Apa yang kita rasa bila minum HM dia pun rasa..mengantuk pada permulaan minum..sekarang alhamdulillah dah ok..Hubby kata badan pun dah rasa ringan..kalau bab ehem2 tu pun ok..sama naik je dengan sy..memang best..kami pun sekarang makin mesra dan rapat..maybe sebab sama2 rasa puas kot! hehe"

SMS/WHATSAPP KE 011-26093727 




Miss V gatal dan berbau hanyir??


Cubalah Harum Malam dan Vee Spray!! Kombinasi produk terbaik dari kami untuk merawat keputihan dan bau tidak enak pada Miss V anda di samping mengebukan dan menganjalkan otot vagina!!

sms/whatsapp 'vs" ke 011-26093727



Kehebatan Vee Spray!!




Rasa macam pengantin baru!!

sms/whatsapp "vs" ke 011-26093727 

KEHEBATAN WIRA MALAM.


Wira Malam berfungsi untuk :
√Menambahkan kecergasan badan 
√Badan tidak letih & lesu
√ Membantu menyihatkan tubuh jika diamalkan setiap hari
√ Mengoptimalkan fungsi testosterone
√ Membantu mereka yang mengalami masalah libido yang rendah
√ Melancarkan peredaran darah
√ Meningkatkan kualitas ereksi dan TAHAN LAMA dengan cara melebarkan pembuluh darah
√ Tidak menyebabkan jantung berdebar
√ Meningkatkan produksi androgen (hormone seksual pria)
√ Memperbaiki jumlah sperma lelaki


sms/whatsapp 'wira malam" ke 011-26093727 


Motivasi Suntikan Semangat



Sejak bermula dengan bisness online dari rumah, kita memang sentiasa perlukan suntikan semangat untuk terus mara ke hadapan tanpa jemu, alhamdulillah masih terus mengayuh dan mengayuh dalam mengejar impian usahawan muslimah yang berjaya di dunia dan di akhirat...=) =)



Isnin, 28 April 2014

VEE SPRAY

Kebaikan :

Membersihkan organ kewanitaan

Mengurangkan Aroma Kurang Enak.(bau busuk)

Mengurangkan keputihan pada miss v.

Mengurangkan lendir berlebihan.

Membuat organ wanita rapat dan ketat.

Membuatkan miss v kelihatan pinkish dan gebu.

cepat2 pm ye 


HARGA:  sebotol rm40/rm45 sbh srwk termasuk postage 
             3 botol rm100/rm100 sbh sarawak 


Penjelmaan semula

Masih terkial-kial menyiapkan penambahbaikan blog baru dan memindahkan item dari blog lama rahsia ibu sihat ke blog baru sekarang ...In sya allah pasti lebih tersusun dan memudahkan semua urusan =)

KOMBO DARA MALAM

jOM DAPATKAN SET KOMBO HARUM MALAM + VEE SPRAY 

Harga gerenti jimat untuk uolss semua =) 


sms/whatsapp "hm +vs " ke 01126093727


Sabtu, 26 April 2014

Dilema Antara Suami dan Kerjaya


Selepas berkahwin dan menimang cahayamata pertama, saya masih bekerja dan berasingan dengan suami, sungguh perit rasanya walaupun saya tinggal bersama kedua ibubapa tetapi naluri sebagai isteri tetap menginginkan suami berada di sisi di saat gembira dan duka.  Antara kerjaya dan suami mana lebih utama ??

Pada masa itu setiap hari setiap ketika sentiasa berfikir sampai bila harus berjauhan dengan suami, anak semakin membesar  dan perlukan juga ayah sentiasa di sampingnya, tapi sayang juga kerja dan tentulah duit gaji masa tue, ye la  ade duit sendiri lebih bebas nak berbelanja hihihi

Dalam duk pikir-pikir tue sempatlah juga anak dah menginjak ke umur setahun hehehe, akhirnya dengan rela hati  tulis surat perletakkan jawatan, setelah perbincangan dengan bos takde penyelesaian bahkan rayuan untuk  pertukaran antara negeri tidak dilayan. Ye la siapala kita, sekadar staff biasa berstatus kontrak, manela ade ape keistimewaan bahkan kalo berhenti pun tak terasa kehilangan pun. Sedih ?? memang sedih terpaksa tinggalkan suasana kerja dan yang lebih penting kawan-kawan pejabat yang sama menangis dan bergelak ketawa =)  Tapi saya jenis nekad, bila dah buat keputusan saya takkan fikirkan kembali walaupun bos pada ketika itu suruh saya pikirkan dulu, memandangkan kedudukan ekonomi kami suami isteri juga tak kukuh ketika itu. Pada masa itu juga kedua ibu bapa saya juga tak berapa bersetuju memandangkan saya akan tinggal di rumah mertua =)

Saya redha dan pasrah dengan keputusan berhenti kerja dan ikut suami menetap di pahang dan yang paling takjub, tinggal bersama ibu mertua. Ada yang pernah merasa situasi seperti ini ?  Saya yakin awak pasti rasa apa yang saya rasai ketika itu, semua perasaan bercampur gaul, "camana ni ?? adakah aku mampu menjadi surirumah sepenuh masa dan tinggal dengan baik dan bergaul dengan mesra dengan keluarga mertua ?"

Alhamdulillah, seminggu selepas berpindah ke pahang, mendapat tawaran bekerja sebagai guru ganti di sebuah sekolah menengah di pahang.Walaupun gaji sebagai guru ganti takla sebanyak dulu tapi sekurang2nya mampu juga menampung perbelanjaan kami, dan saya tetaplah juga masih bekerja =) Anak saya tinggalkan dengan ibu mertua memandangkan kerja sebagai guru ganti waktu kerja hanyalah sehingga paling lewat pun jam 3pm sudah pulang =) Sempatlah setahun bekerja sebagai guru ganti dan disahkan hamil anak kedua =)  Selepas bersalin anak kedua, sebaik habis pantang saya masih mendapat tawaran sebagai guru ganti di sekolah yang sama namun terpaksa menolak memandangkan anak-anak masih kecil dan tak sanggup nak hantar anak-anak ke taska. Bermulalah episod sebagai suri rumahtangga sepenuh masa =)

Alhamdulillah saya redha, Sesungguhnya Allah swt sentiasa bersama saya =)



                                             Bermulalah rutin harian seorang suri rumah =) =)

Pengkelasan Umma Lacto dari KKM.




SMS/WHATSAPP "UMMA LACTO" KE 01126093727 


BAGAIMANA SUSU BADAN DIHASILKAN ??



    Yea saya dah tahu,  TETAPI ..


 susu badan masih tak cukup ?? susu macam keluar sikit je ?? 
baby selalu menangis macam tak cukup susu ?? saya penat, baby menyusu terlalu lama ?? 
Berat baby pun tak naik-naik bila timbang  ?? Runsing susu badan tak cukup ?? 


JANGAN RISAU KAMI BANTU ANDA !! 

JOM ..JOM..JOM..JOM 

Memperkenalkan UMMA LACTO 




KHASIAT  UMMA LACTO SEBAGAI BOOSTER SUSU 

-Membantu pengeluaran susu ibu dan memperbanyakkan susu ibu

-Memberi ibu rasa kenyang berpanjangan

-Membekalkan tenaga untuk ibu sepanjang hari

-Membantu membekalkan zat besi dan mineral secukupnyakepada ibu dan bayi

-Membantu mengelakkan sembelit

-Membantu kesihatan perut dan kolon

-Sebagai prebiotik ibu dan anak

-Membantu meningkatkan sistem imunisasi badan.

-Membantu mengurangkan risiko jaundis kepada bayi

-Membantu mengurangkan kadar kolestrol dalam badan

-Membantu membekalkan kalsium dan menguatkan tulang ibu selepas bersalin

-Membantu mencantikkan kulit ibu selepas bersalin

-Membantu membuang angin dalam badan dan mengelakkan kembung perut


SMS/WHATSAPP "UMMA LACTO" KE 011-26093727 



"KEKURANGAN SUSU BADAN UNTUK BABY TERSAYANG ? "

Ingat ye ibu-ibu semua !

 mencari yang HALAL itu fardhu dan wajib bagi semua umat islam 

KELEBIHAN UMMA LACTO sebagai  BOOSTER SUSU   !!!


-Membantu pengeluaran susu ibu dan memperbanyakkan susu ibu

-Memberi ibu rasa kenyang berpanjangan

-Membekalkan tenaga untuk ibu sepanjang hari

-Membantu membekalkan zat besi dan mineral secukupnyakepada ibu dan bayi

-Membantu mengelakkan sembelit

-Membantu kesihatan perut dan kolon

-Sebagai prebiotik ibu dan anak

-Membantu meningkatkan sistem imunisasi badan.

-Membantu mengurangkan risiko jaundis kepada bayi

-Membantu mengurangkan kadar kolestrol dalam badan

-Membantu membekalkan kalsium dan menguatkan tulang ibu selepas bersalin

-Membantu mencantikkan kulit ibu selepas bersalin

-Membantu membuang angin dalam badan dan mengelakkan kembung perut




UMMA LACTO MERANSANG PENGHASILAN SUSU IBU

kelebihan umma lacto:

-Membantu pengeluaran susu ibu dan memperbanyakkan susu ibu

-Memberi ibu rasa kenyang berpanjangan

-Membekalkan tenaga untuk ibu sepanjang hari

-Membantu membekalkan zat besi dan mineral secukupnya kepada ibu dan bayi

-Membantu mengelakkan sembelit


-Membantu kesihatan perut dan kolon


-Sebagai prebiotik ibu dan anak


-Membantu meningkatkan sistem imunisasi badan.


-Membantu mengurangkan risiko jaundis kepada bayi


-Membantu mengurangkan kadar kolestrol dalam badan


-Membantu membekalkan kalsium dan menguatkan tulang ibu selepas bersalin


-Membantu mencantikkan kulit ibu selepas bersalin


-Membantu membuang angin dalam badan dan mengelakkan kembung perut

sms/whatsapp "umma lacto" ke 01126093727 =)




Jumaat, 25 April 2014

Apa Kata Pengguna UMMA LACTO











 Berminat nak mencuba ?? 

Jom katakan "umma lacto" ke 01126093727 

Apakah itu Manna/Gam Arab?



"Dan Kami naungi kamu dengan awan, dan Kami turunkan kepadamu "Manna" dan "salwa". Makanlah dari makanan yang baik-baik yang telah Kami berikan kepadamu. Dan tidaklah mereka menganiayai Kami, akan tetapi merekalah yang telah menganiayai diri mereka sendiri" - Surah Al-Baqarah ayat 57

Manna dikatakan sebagai sejenis makanan yang diturunkan Tuhan sebagai pemberian kepada Nabi Musa dan pengikutnya. Fiber Manna adalah sejenis getah pokok yang di ambil dari Pokok Acacia Senegal. Ianya kaya dengan Fiber Diet boleh larut yang memudahkan pencernaan makanan disamping membantu proces gastrointestinal badan kita. Manna merupakan hanya satu bentuk Fibre 100% serat yang terlarut di dunia. Ia merupakan sebahagian dari tumbuhan yang tidak mengandungi kalori, vitamin atau mineral tetapi ia sangat membantu menghilangkan bahan buangan berbahaya dari badan.

Banyak kajian saintifik keatas Manna mendapati ia sangat berkesan digunakan sebagai Prebiotik. Satu kajian yang diterbitkan oleh Br.Jour.Nutrition 2008-March, membandingkan keupayaan Manna dengan Inulin sebagai Prebiotik. Kajian klinikal keatas manusia yang diberi Manna 10gm sehari dan Inulin 10gm selama 4 minggu menunjukkan pertambahan bakteria Bifidobacteria dan Lactobacilli termasuk Bacteroides didalam kumuhan najis lebih tinggi pada sample Manna berbanding Inulin. Ini bermakna Mannaadalah Prebiotik semulajadi yang terbaik dan paling mudah untuk Probiotik berkembang. Ia juga tidak merangsang bakteria bukan Probiotik.



*Antara ramuan dalam UMMA LACTO (Booster Susu Ibu) 

MASALAH SUSU KERING TIADA LAGI !!


"Susu banyak sampai menitik! Rasanya pun sedap. Saya suka!"


harga sekotak = rm60/rm70 sbh srwk

PROMOSI BELI 2   PERCUMA 1!     (boleh dapat 3 kotak) =      rm120/rm140 sbh srwk 

* harga ternasuk postage 


KELEBIHAN UMMA LACTO:

-Membantu pengeluaran susu ibu dan memperbanyakkan susu ibu
-Memberi ibu rasa kenyang berpanjangan
-Membekalkan tenaga untuk ibu sepanjang hari
-Membantu membekalkan zat besi dan mineral secukupnya kepada ibu dan bayi
-Membantu mengelakkan sembelit
-Membantu kesihatan perut dan kolon
-Sebagai prebiotik ibu dan anak
-Membantu meningkatkan sistem imunisasi badan.
-Membantu mengurangkan risiko jaundis kepada bayi
-Membantu mengurangkan kadar kolestrol dalam badan
-Membantu membekalkan kalsium dan menguatkan tulang ibu selepas bersalin
-Membantu mencantikkan kulit ibu selepas bersalin
-Membantu membuang angin dalam badan dan mengelakkan kembung perut


sms/whatsapp "umma lacto" ke 011-26093727



Mencari produk untuk menambah kuantiti dan kualiti susu ibu?


Mommy semua usah risau, in syaa allah kami ade pembantu yang mampu menyelesaikan masalh momy-momy di luar sana yang sedang buntu dengan masalah penyusuan =)

Kini penyusuan exclusif bukan lagi mimpi dengan kehadiran UMMA LACTO yang membantu meransang penghasilan susu ibu =) 

KANDUNGAN UMMA LACTO

Dirumus dari 19 bahan semulajadi yang berkhasiat seperti 
susu kambing, susu skim, kurma, habatusauda, madu, extrak halia, alfafa, kismis, halba, beras perang, stevia, spirulina, manna(gam arab), serbuk soya, extrak bawang putih, fruktosa, serbuk protien dan fibre dari buah-buahan.

KHASIAT UMMA LACTO

*Menambah kualiti dan kuantiti susu ibu
*Mengelakkan sembelit
*Memberi rasa kenyang dan bertenaga pada ibu
*Membuang angin
*Mengurangkan paras kolesterol dalam badan
*Membantu membekalkan kalsium dan menguatkan tulang ibu selepas bersalin dan banyak lagi khasiatnya.




 nak mencuba ?  Jom katakan "umma lacto" terus sms/whatsapp ke 01126093727 =) 


Testimoni lagiee



Penangan Harum malam, "suami siap nak sponsor kat isteri"  hihihi mestilah patutkan, produk bagus dan bermanfaat untuk kesihatan wanita, rugilah tak cuba kan ...


Uolss yang nak cuba boleh katakan "harum malam" ke 011-26093727 =)

jom warnai hari-hari bahagia kita dengan mengembalikan kesihatan diri dan membajai semula kasih sayang uolss dan suami tercinta =) 

Tak Perlu lagi Deodorant !!


untuk order jom katakan "harum malam"  sms/whatsapp ke 011-26093727 

Apa kata Pengguna Harum Malam

















 >>  Jom katakan "harum malam" sms/whatsapp ke 011-26093727  =)