Pellavina White Coffee

Rabu, 29 April 2015

20 AYAT JANGAN UCAPKAN PADA SURIRUMAH

Ramai je yang selalu camni kan, nak-nak kalo berkunjung ke rumah saudara-mara hmm memang soalan nie sangat popular, kalo setakat bertanya saja tak ngape lerr pastu sambung plak ayat-ayat yang mengguris jiwa dan raga huhuhu 
Antara yang selalu diperkatakan >>

1# Oh, awak tak kerja ye?
2# Awak luangkan masa sepenuhnya dengan budak-budak (anak-anak) ? Uh, tak dapat saya bayangkan macam mana keadaannya!
3# Alahai, jelesnya saya. Kalaulah suami saya kaya, dah lama saya mintak berj=henti kerja.
4# Abis tu, apa yang awak buat sepanjang hari?
5# Buat rugi jela belajar tinggi-tinggi, last-last duk rumah je..
6# Tak pelikla kalau anak tu manja sangat, asyik berkepit je dengan mak dia.
7# Kalau awak tak kerja, mesti rumah awak sentiasa bersih dan kemas je kan? Yelah..orang tak kerja!
8# Memang patut pun awak tak kerja..
9# Banyak masa free tu, awak tak boringke?
10# Mesti bestkan sebab tak payah pergi kerja!
11# Baiknya suami awak bagi awak tak kerja kan! (suami dia tak baik ke?hihi)
12# Oh,rasanya saya tak boleh kalau tak kerja. Takde ‘life’ rasanya nanti !
13# Bila awak plan nak ada kerja tetap?
14# Awak tak rasa membazir ke habiskan duit dan masa untuk buat degree dulu?
15# Suami awak mesti kaya kan? Saya tak mampula camtu..
16# Kalau saya duk rumah, mesti rumah saya bersih je!
17# Memandangkan awak surirumah dan tak busy, boleh tak awak tolong saya buat …..?
18# So.. awak ni jaga anak jela..
19# Mesti best kan boleh lepak-lepak dengan kawan-kawan sebab tak kerja..
20# Patutla nampak awak ni macam tak reti bergaya je =(

  


Isnin, 27 April 2015

Beginilah Penangan Lepas Guna Sabun Pewitt !!! Dah Cuba 1 Pasti REPEAT ORDER !!!

"Mula-mula cuba satu bar je, lepas dah rasa perubahannya sendiri, skrg repeat order 6 bar terus !!"
"kawan pun nk try jugak sabun pewitt ni !!"
Alhamdulillah smile emoticon smile emoticon

Alhamdulillah, permintaan semakin tinggi menyebabkan kami terpaksa menerima pre order disebabkan stok cepat benar habis hihihi walaupun pre order tapi list order terus penuh dan penuh...Ponim kepala sekejap dengan PENANGAN SABUN PEWITT yang kian melanda hihihihi

Alhamdulillah stok #SABUNPEWITT baru dah selamat sampai, yang dah order tue jangan risau saya akan pos segera dan yang nak repeat order tue, sila buat bayaran segera kerana lepas nie jika terlambat order uolss pasti akan menangis gigit jari jika stok habis lagi hehehe jangan marah Arda gurau je kihkihkih

KHASIAT SABUN PEWITT
======================
€ menghilangkan jerawat batu
€ menghilangkan parut jerawat
€ menghilangkan kesan jerawat
€ memutihkan
€ mengecilkan pori-pori kulit
€ menyihatkan kulit(vitamin-c)
€ menyegar kulit muka .
€ mengawal minyak berlebihan
€ mengekalkan kelembapan kulit
€ menigkatkan keanjalan kulit ( org berusia )
€ kulit lebih licin , cerah dan berseri-seri
€ membuang toksin pada wajah
€ mengahalang blackhead dan whitehead
SMS/Whatsapp "sabun pewit" ke 01126093727 atau tinggalkan no phone uolss di ruangan komen, Arda akan wasap
Testimoni > BLOG ARDA eSHOP ( shuhadabadya.blogspot.com )

Jumaat, 24 April 2015

Rahsia Kulit wanita korea CANTIK !


Orang Korea terkenal dengan pembedahan plastik manakala orang Jepun terkenal dengan ciptaan teknologi terkini di dalam bidang kecantikan. Pada anda mungkin itu antara faktor utama mengapa mereka memiliki kulit yang cantik. Nampaknya anda silap. Mereka sememangnya ada rutin dan cara mereka yang tersendiri. Jom kita bongkar rahsia kecantikan kulit mereka.
1. Orang Jepun dan Korea minum teh hijau sekurang-kurangnya satu sehingga dua kali sehari. Ia membuatkan kulit mereka bebas jerawat kerana teh hijau merupakan antioksidan yang bagus.
2.Untuk pencuci muka, mereka memilih minyak pencuci (Cleansing Oil ) kerana ia dipercayai mampu mencuci solekan pada wajah dengan sempurna sambil mengekalkan tahap sebum semula jadi wajah. Pelakon Korea, Suzy Bae mengamalkan teknik 424, di mana dia akan mencuci wajah dengan minyak selama empat minit, diikuti dengan pencuci muka berbusa selama 2 minit dan membilas muka selama 4 minit. Mulakan dengan air suam dan diakhiri dengan air sejuk untuk mengetatkan pori kulit wajah.
3. Penggunaan penyegar wajah adalah sangat penting bagi orang Jepun dan Korea. Ia dapat menanggalkan sel kulit mati dan menghilangkan sisa-sisa pencuci muka sekiranya tidak dibilas dengan sempurna. Pemilihan penyegar wajah yang betul penting untuk mengelakkan kulit daripada kering. Orang Jepun memilih penyegar yang mengandungi ethyl alcohol, rubbing alcohol atau isopropyl alcohol. Mereka tidak menggunakan kapas muka dan hanya menggunakan jari untuk menyapunya pada kulit wajah untuk penyerapan yang optimum.
4. Pelembap muka sememangnya rutin kecantikan yang biasa bagi semua wanita mahupun lelaki. Namun begitu apa yang berbeza adalah cara pemilihannya. Orang Korea percaya pelembap yang dibuat daripada minyak sayuran baik untuk wajah. Minyak mineral seperti petroleum jeli dikatakan tidak mempunyai apa-apa bahan yang boleh menjadikan kulit lembut dan cantik. Sapuan ke atas dan ke bawah harus dipraktikkan untuk penyerapan yang sempurna.
5. Kebanyakan selebriti di Korea mengamalkan senaman wajah dengan menyebut ‘Ma Me Mi Mo Mu’ sebanyak 10 kali untuk menguatkan otot muka dan bibir.
6. Rahsia wajah yang berseri adalah dengan urutan pada kulit yang diamalkan oleh mereka. Gunakan penyental muka atau krim dan urut dengan lembut wajah anda dua hingga tiga kali seminggu. Ini dapat menggalakkan pengaliran darah, oksigen dan menambahkan keelastikan wajah.
7. Setiap kali selepas mengurut wajah, jangan lupa untuk menggunakan pupur wajah untuk melengkapkan rutin kecantikan yang diamalkan oleh orang Jepun dan Korea ini. Pilih pupur yang bersesuaian dan untuk kulit Asia, seelok-eloknya anda memilih pupur pencerah (clarifying mask) untuk mencuci kulit dan pori anda dengan sempurna atau pupur pelembap (moisturising mask).


Khamis, 23 April 2015

Tersenyum Arda Baca Feedback Sis nie Tentang SABUN PEWITT !!!

"Baru pakai sehari, jerawat yg besar tue dah mula kecut !!"

ALHAMDULILLAH 

KHASIAT SABUN PEWITT
======================
€ menghilangkan jerawat batu
€ menghilangkan parut jerawat
€ menghilangkan kesan jerawat
€ memutihkan
€ mengecilkan pori-pori kulit
€ menyihatkan kulit(vitamin-c)
€ menyegar kulit muka .
€ mengawal minyak berlebihan
€ mengekalkan kelembapan kulit
€ menigkatkan keanjalan kulit ( org berusia )
€ kulit lebih licin , cerah dan berseri-seri
€ membuang toksin pada wajah
€ mengahalang blackhead dan whitehead
SMS/Whatsapp "sabun pewit" ke 01126093727 atau tinggalkan no phone uolss di ruangan komen, Arda akan wasap


Ahad, 19 April 2015

Wahhh SABUN PEWITT Kesannya MEMANG AWESOME !!!

"3 Hari guna #sabunpewitt, Parut jerawat makin pudar !! kulit makin cerah "

KHASIAT SABUN PEWITT
======================
€ menghilangkan jerawat batu
€ menghilangkan parut jerawat
€ menghilangkan kesan jerawat
€ memutihkan
€ mengecilkan pori-pori kulit
€ menyihatkan kulit(vitamin-c)
€ menyegar kulit muka .
€ mengawal minyak berlebihan
€ mengekalkan kelembapan kulit
€ menigkatkan keanjalan kulit ( org berusia )
€ kulit lebih licin , cerah dan berseri-seri
€ membuang toksin pada wajah
€ mengahalang blackhead dan whitehead
SMS/Whatsapp "sabun pewit" ke 01126093727 atau tinggalkan no phone uolss di ruangan komen, Arda akan wasap
Testimoni > BLOG ARDA eSHOP ( shuhadabadya.blogspot.com )




Khamis, 16 April 2015

MACAM TAK PERCAYA !! 5 HARI JE GUNA MASALAH JERAWAT PASIR HILANG !!

"Baru je guna 5 hari tapi jerawat pasir kat wajah dah hilang, kulit makin licin dan cerah !! "
"kalo dulu musim panas je, wajah saya timbul ruma-ruam dan bertukar jadi jerawat pasir, kini masalah tue juga dah hilang !!"



                                                                 #SABUNPEWITT

Anda bila lagi???
Nak tunggu masalah muka makin teruk???

Yang penting produk kami TANPA BAHAN KIMIA!!!!

KHASIAT SABUN PEWITT
======================
€ menghilangkan jerawat batu
€ menghilangkan parut jerawat
€ menghilangkan kesan jerawat
€ memutihkan
€ mengecilkan pori-pori kulit
€ menyihatkan kulit(vitamin-c)
€ menyegar kulit muka .
€ mengawal minyak berlebihan
€ mengekalkan kelembapan kulit
€ menigkatkan keanjalan kulit ( org berusia )
€ kulit lebih licin , cerah dan berseri-seri
€ membuang toksin pada wajah
€ mengahalang blackhead dan whitehead

SMS/Whatsapp "sabun pewit" ke 011- 26093727 atau tinggalkan no phone uolss di ruangan komen, 

Arda akan wasap
atau inbox kami, klik sini >> +++>https://m.facebook.com/messages/thread/1386069798300323

Selasa, 14 April 2015

Penangan #SABUNPEWITT !! Kini Jerawat Pun MALU NAK MUNCUL KAT MUKA !!

Alahai sis nii..malu-2 pulak jerawat nak keluar yee??hehehe..Nanti tak perlu malu dah nak kemana kan??Dah cantik sekarang..
Anda bila lagi???
Nak tunggu masalah muka makin teruk???Yang penting produk kami TANPA BAHAN KIMIA!!!!



KHASIAT SABUN PEWITT
======================
€ menghilangkan jerawat batu
€ menghilangkan parut jerawat
€ menghilangkan kesan jerawat
€ memutihkan
€ mengecilkan pori-pori kulit
€ menyihatkan kulit(vitamin-c)
€ menyegar kulit muka .
€ mengawal minyak berlebihan
€ mengekalkan kelembapan kulit
€ menigkatkan keanjalan kulit ( org berusia )
€ kulit lebih licin , cerah dan berseri-seri
€ membuang toksin pada wajah
€ mengahalang blackhead dan whitehead
SMS/Whatsapp "sabun pewit" ke 01126093727 atau tinggalkan no phone uolss di ruangan komen, Arda akan wasap
Testimoni > BLOG ARDA eSHOP ( shuhadabadya.blogspot.com )

Ahad, 12 April 2015

Sabun Pewitt Rahsia Rawatan Semulajadi !!!

Rahsia rawatan semulajadi untuk merawat masalah kulit wajah agar kembali licin dan gebu ..InsyaAllah dengan Izin Allah swt semestinya=) ‪#‎sabunpewitt‬
KHASIAT SABUN PEWITT
======================
€ menghilangkan jerawat batu
€ menghilangkan parut jerawat
€ menghilangkan kesan jerawat
€ memutihkan
€ mengecilkan pori-pori kulit
€ menyihatkan kulit(vitamin-c)
€ menyegar kulit muka .
€ mengawal minyak berlebihan
€ mengekalkan kelembapan kulit
€ menigkatkan keanjalan kulit ( org berusia )
€ kulit lebih licin , cerah dan berseri-seri
€ membuang toksin pada wajah
€ mengahalang blackhead dan whitehead
SMS/Whatsapp "sabun pewit" ke 01126093727 atau tinggalkan no
phone uolss di ruangan komen, Arda akan wasap










"Nak REPEAT ORDER LAGI, Sebab Lepas Guna SABUN PEWITT Jerawat Cepat KECUT !"




KHASIAT SABUN PEWITT
======================
€ menghilangkan jerawat batu
€ menghilangkan parut jerawat
€ menghilangkan kesan jerawat
€ memutihkan
€ mengecilkan pori-pori kulit
€ menyihatkan kulit(vitamin-c)
€ menyegar kulit muka .
€ mengawal minyak berlebihan
€ mengekalkan kelembapan kulit
€ menigkatkan keanjalan kulit ( org berusia )
€ kulit lebih licin , cerah dan berseri-seri
€ membuang toksin pada wajah
€ mengahalang blackhead dan whitehead


SMS/Whatsapp "sabun pewit" ke 01126093727 atau tinggalkan no 
phone uolss di ruangan komen, Arda akan wasap

Khamis, 9 April 2015

"Lepas 5 Hari Mencuba , Ternyata SABUN PEWITT Berkesan Merawat Jerawat Dan Parut Juga Makin Pudar !!"


Alhamdulillah dengan izin allah swt jua ..uolss jom rasai sendiri khasiatnya =)



Sabun piwwiiitttttt!!.... EXTRACT KULIT KAYU MANIS/BUNGA CENGKIH

Kelebihan sabun
#################
€ menghilangkan jerawat batu
€ menghilangkan parut jerawat
€ menghilangkan kesan jerawat
€ memutihkan
€ mengecilkan pori-pori kulit
€ menyihatkan kulit(vitamin-c)
€ menyegar kulit muka .
€ mengawal minyak berlebihan
€ mengekalkan kelembapan kulit
€ menigkatkan keanjalan kulit ( org berusia )
€ kulit lebih licin , cerah dan berseri-seri
€ membuang toksin pada wajah
€ mengahalang blackhead dan whitehead
€ TAK BAYAR LEBIH ..

SMS/Whatsapp "sabun pewit" ke 01126093727 atau

tinggalkan no phone uolss di ruangan komen, Arda akan wasap

atau inbox kami, klik sini >> +++>https://m.facebook.com/messages/thread/1386069798300323


‪#‎sabunpewitt‬ ‪#‎sabunjerawat‬ ‪#‎pewittsoap‬

Selasa, 7 April 2015

‪#‎sabunpewitt‬ PAKAR MASALAH KULIT ANDA !!!


KELEBIHAN SABUN PEWITT
************************************
€ menghilangkan jerawat batu
€ menghilangkan parut jerawat
€ menghilangkan kesan jerawat
€ memutihkan
€ mengecilkan pori-pori kulit
€ menyihatkan kulit(vitamin-c)
€ menyegar kulit muka .
€ mengawal minyak berlebihan
€ mengekalkan kelembapan kulit
€ menigkatkan keanjalan kulit ( org berusia )
€ kulit lebih licin , cerah dan berseri-seri
€ membuang toksin pada wajah
€ mengahalang blackhead dan whitehead

KANDUNGAN SABUN PEWITT 
***************************************
® extract bunga cengkih selepas hujan
® extract kulit kayu manis turun-temurun tok
® extract collagen
® vitamin C
® semua extract halal
® home made ....
® 1 bunga cengkih = membantu menghilangkan jerawat dan jerawat batu
® 2 kulit kayu manis = membantu menghilangkan parut jerawat dan jerawat
® 3 collagen = mencantikkan kulit dan mencerahkan kulit serta merawat kulit mati dan memulilkan kulit dari kesan parut jerawat .
® vitamain C = Menyegarkan kulit dan merawat parut jerawat dan juga lekuk2 jerawat ..

                               "5 hari je cuba sabun pewitt , ALHAMDULILLAH BERKESAN !!"


SMS/Whatsapp "sabun pewit" ke 011-26093727 untuk harga offer 


Sabtu, 4 April 2015

KERABU EPAL HIJAU

Arda jumpe je resepi nie, tapi macam sedap plak, aisshh jom kite sesame buat kih kih kih 
senang je bahan nye nie, jom kite tengok kat bawah nie :
Bahan-bahannya :
2 biji Epal Hijau
1/2 batang lobak merah
2 biji cili merah
2 biji cili hijau (MA tak masukkan pun)
1 labu bawang besar
1 kuntum bunga kantan
1 pokok daun ketumbar
1 biji lemon (diambil jusnya)
1 sudu teh gula
Garam secukup rasa
Cara Membuat :
Epal & lobak merah disagat ataupun diracik panjang.
Semua bahan lain dihiris.
Gaulkan semua bahan & tuangkan jus lemon.
Kacau rata & rasakan masamnya.
Sedia dihidangkan.

Adushh terliur la plak, g intai dulu la bahan yang mane ade, cenggini makan saje pun sodap nie hihihi =)

Lihatlah Hasil Yang Menakjubkan Lepas Guna SABUN PEWITT !!

Pandanglah lihatlah Rupaku yang kini semakin cerah, licin dan bersih tanpa jerawat dan parut !!

 hasil yang menakjubkan selepas guna sabun pewitt !!

Alhamdulillah, dengan izin allah swt jua =)




Sabun piwwiiitttttt!!.... EXTRACT KULIT KAYU MANIS/BUNGA CENGKIH

Kelebihan sabun
€ menghilangkan jerawat batu
€ menghilangkan parut jerawat
€ menghilangkan kesan jerawat
€ memutihkan
€ mengecilkan pori-pori kulit
€ menyihatkan kulit(vitamin-c)
€ menyegar kulit muka .
€ mengawal minyak berlebihan
€ mengekalkan kelembapan kulit
€ menigkatkan keanjalan kulit ( org berusia )
€ kulit lebih licin , cerah dan berseri-seri
€ membuang toksin pada wajah
€ mengahalang blackhead dan whitehead
€ TAK BAYAR LEBIH ..

SMS/Whatsapp "sabun pewit" ke 01126093727 atau
tinggalkan no phone uolss di ruangan komen, Arda akan wasap
Testimoni > BLOG ARDA eSHOP ( shuhadabadya.blogspot.com )


Rabu, 1 April 2015

Selepas 2 Minggu Menggunakan SABUN PEWITT !!!

Tarrraaaaa nie la hasilnya ...alhamdulillah, lihatlah sendiri perubahannya, dengan izin allah swt jua, muka sis nie makin licin dan cantik kan ?? 
uolss lihatlah sendiri hasilnya =) 
"Wajah makin licin tanpa jerawat dan parut serta kulit juga makin cerah dan gebu gituee  cheewaahh"
                                                    Biar sahaja gambar ini berbicara !!! 


Sabun piwwiiitttttt!!.... EXTRACT KULIT KAYU MANIS/BUNGA CENGKIH
KELEBIHAN SABUN PEWITT
=======================
€ menghilangkan jerawat batu
€ menghilangkan parut jerawat
€ menghilangkan kesan jerawat
€ memutihkan
€ mengecilkan pori-pori kulit
€ menyihatkan kulit(vitamin-c)
€ menyegar kulit muka .
€ mengawal minyak berlebihan
€ mengekalkan kelembapan kulit
€ menigkatkan keanjalan kulit ( org berusia )
€ kulit lebih licin , cerah dan berseri-seri
€ membuang toksin pada wajah
€ mengahalang blackhead dan whitehead
€ TAK BAYAR LEBIH ..
SMS/Whatsapp "sabun pewit" ke 01126093727 atau
tinggalkan no phone uolss di ruangan komen, Arda akan wasap

Testimoni SABUN PEWITT >> klik sini