Isnin, 20 Mac 2017

INGINKAN KULIT WAJAH LEBIH SIHAT DAN CANTIK ?


Kulit lembut, halus dan bebas dari masalah wajah 😍
Pastinya idaman uolls kan ??
PEWIIT SKINCARE 5in1 <3 span="">
Gabungan tradisional Malaysia + teknologi Korea & Jepun.
😘 Oil control - kesan boleh nampak dalam 1-2 hari sahaja..
😘 1minggu sahaja untuk masalah jerawat nanah atau batu boleh surut.
😘 Untuk kulit putih mengambil masa 1-3 minggu.
😘 Jika masalah jeragat 1-2 bulan sahaja, walaupun sudah 10thn mengalami masalah jeragat .
😘 Treatment cream dari korea .
🎀Menyihatkan kulit
🎀Merawat kulit kusam
🎀Mengecilkan pori kulit
🎀UV protection (SPF50)
🎀Menghalang sel melanin hitam dari merebak.
🎀Menghilangkan jerawat batu
🎀Menghilangkan parut jerawat
🎀Mencerahkan kulit wajah
🎀Menyegarkan kulit wajah
🎀Menghilangkan jeragat
🎀Mengekalkan kelembapan kulit
Whatsapp >>> 01126093727
Whatsapp >>> 01126093727


Berminat nak cuba Liquid Lipstick Matte ?


#produkbaru keluaran Pellavina :)
InShaa Allah stok minggu depan dah ada banyak :)
Kalau ada yg bermint boleh pm arda skrg : 01126093727
#LiquidLipstickMatte


Punca Jerawat


Jerawat adalah sejenis penyakit kronik yang mengganggu kelenjar-kelenjar Sebaceous iaitu kelenjar yang terdapat di dalam kulit dan mengeluarkan sebum atau minyak untuk meliputi permukaan kulit manusia. Masalah jerawat boleh dilihat apabila muka, leher, dada atau belakang seseorang itu mula kelihatan bengkak-bengkak kecil yang kemerah-merahan, kehitaman ataupun bonjolan merah dan mula berisi nanah selang beberapa hari kemudian.
Jerawat akan mula keluar apabila berlaku sekatan pada liang roma kulit. Bagi mengelakkan berlakunya masalah jerawat, kita perlu pertama sekali faham bagaimana sekatan ke atas liang roma kulit ini berlaku, bagaimana jerawat boleh membentuk serta rawatan-rawatan yang boleh dijalankan untuk mengelakkannya dari tumbuh, bagaimana mengurangkan serta menghilangkan jerawat tersebut.
Umumnya, masalah jerawat berlaku kerana berlakunya radang pada tisu di bahagian dalam kelenjar minyak kulit. Jika seseorang itu menghadapi masalah jerawat pada kulit, ia sering dikaitkan dengan masalah ketidakseimbangan hormon, pemakanan, persekitaran, penyakit keturunan, psikologi, pra-haid atau pun jangkitan bakteria, malahan masalah resdung juga dianggap sebagai punca yang mengakibatkan individu tersebut menghidap masalah jerawat.
Masalah jerawat berlaku seawal peringkat usia remaja yang sedang dalam proses kematangan, iaitu sekitar umur 12-16 tahun. Jenis jerawat yang tumbuh pada masa ini pula dipanggil acne vulgaris. Semasa remaja menjalani proses matang, berlaku perubahan keseimbangan hormon di mana hormon testosteron mula dihasilkan dan bertukar menjadi dihidrotestosteron di dalam kulit. Ia berlaku bagi meningkatkan kadar metabolik serta saiz badan remaja tersebut.
Tetapi ramai tersalah anggap yang gejala jerawat berpunca daripada penyakit resdung yang dihidapi oleh kebanyakkan orang. Maaf saya katakan tapi ianya tidak benar sama sekali. Resdung adalah sejenis alahan yang kebanyakkannya dihidapi secara turun temurun. Simptom penyakit resdung ini menyebabkan hidung, mata dan kulit muka mengalami kegatalan yang teramat.
Resdung terangsang akibat bahan-bahan punca alahan seperti habuk atau bila terdapatnya perubahan cuaca atau suhu di mana hidung akan mula berair, mata dan kulit muka pula akan kegatalan. Apabila kita menggaru kulit muka kita dengan kuku, barulah ia menjadi punca jerawat, iaitu melalui jangkitan kuman yang dibawa oleh kuku ke atas kulit muka. Maknanya, anda tidak boleh mengubati jerawat dengan melakukan rawatan resdung kerana ia adalah dua penyakit yang berbeza.
Jadi, bagaimana untuk elakkan jerawat dari tumbuh? Selain mengubah tabiat pemakanan yang tidak seimbang, faktor persekitaran turut memainkan peranan penting seperti berada di kawasan berkelembapan tinggi, kulit sentiasa berminyak terutamanya kulit muka, memakan ubat-ubatan tertentu seperti pil perancang dan juga penggunaan kosmetik yang kerap hingga liang-liang roma kulit tersumbat.
Oleh itu apa yang anda perlu lakukan untuk mengelakkan dari tumbuhnya jerawat pada kulit terutamanya di bahagian muka?
1. Amalkan mencuci muka 2 kali sehari dengan pencuci muka dan pada masa-masa yang lain, cukup sekadar membilas muka dengan air bersih.
2. Elakkan muka anda dari ditutupi rambut kerana minyak pada rambut boleh mengakibatkan berlakunya jerawat.
3. Elakkan dari menggunakan barangan kosmetik dan pelembap berasaskan minyak.
4. Jangan sentuh, picit atau pecahkan jerawat kerana ia boleh menyebabkan parut di atas kulit.
5. Berhenti dari menggunakan pencuci muka atau ubat jerawat yang anda beli sekiranya keadaan jerawat anda menjadi semakin teruk.
6. Jika jerawat anda tumbuh di belakang badan atau dada, anda digalakkan memakai pakaian kapas kerana ia menyerap peluh dan menyejukkan kulit.
7. Jika masalah jerawat anda kronik, dapatkan rawatan pakar di klinik atau hospital berhampiran.
Sumber: Dr Haseenah

SILA LIKE & SHARE :)

Rabu, 4 Januari 2017

Pewiit Foundation Cream RM28.00 Je !


Selepas kita bagi customer cuba bb cream foundation pewiit ni semua cakap sedap , best sngt2.. kalau tahu mcm ni, xbeli yang mahal2 kt luar sane ..Dah la harga sngt murah ..



>>><<<5000unit terjual="">><<<

Pewiit foundation cream
Harga rm28.00 sahaja .
 Bagus untuk 15thn ke ats
 Mudah dipakai dan dibersihkan
 Glowing sampai ke petang !
 SPF50
 Setanding dgn jenama mahal .
 Nampk glowing sbb cream .

Stok baru sampai semalam 1000pcs .
Harga asal rm49.99sen ..
Offer skrg rm28.00 shja.."SIAPA CEPAT DIA DAPAT"

 whatsaap arda 01126093727

Selasa, 3 Januari 2017

Nak Cari Produk SELAMAT dan NATURAL ?? Pewiit kan ADA ! ..


Boleh tengok hari2 ada new testimoni dari customer ...
Alhamdulilah ! , diowng share testimoni sbb berkesan dan yakin dgn produk keluaran pellavina sdn bhd.
Pewiit 3in1 less 50%
Pewiit 5in1 free toner ..
cepat2 selagi stok masih ada =)
whatsaap arda 01126093727








Rugi kalau tak baca


Kalau nk cantik baca la..

Alhamdulillah si dia dah merasa perubahan yang ketara =)